Derfor står Fredericia stille

De kommunale rammevilkår i Fredericia trækker ned i DI?s undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Foto: Esben Nielsen

Derfor står Fredericia stille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fredericia - De kommunale rammevilkår er tilsyneladende ikke gode nok i Fredericia Kommune.

Det er i hvert fald en af årsagerne til, at Fredericia som den eneste kommune i Trekantområdet ikke er gået frem i årets undersøgelse af det lokale erhvervsklima, foretaget af Dansk Industri.

Fredericia ligger fortsat på en placering som nummer 37, mens nabokommunen Middelfart er spurtet fem pladser frem og nu er i top fem.

Sidste år foretog Fredericia et tigerspring fra en placering som nummer 78 i undersøgelsen til nummer 37.

Rammevilkår i bund

Med til at trække ned i bedømmelsen af erhvervsvenligheden i Fredericia er, ifølge undersøgelsen, de kommunale rammevilkår, hvor kommunen er havnet som nummer 76 ud af de 96 deltagende kommuner.

De kommunale rammevilkår er udregnet udfra en gennemsnitlig placering på 22 statistiske indikatorer, som på hver sin måde beskriver erhvervsforholdene i kommunen.

Fredericia går som den eneste kommune i Trekantområdet ikke frem i år, men fastholder placeringen som nr. 37.

Det skyldes ikke, at erhvervsklimaet står i stampe, men snarere, at de øvrige kommuner har forbedret sig endnu mere, fremgår det af undersøgelsen.

Hurtig sagsbehandling

På ét punkt er Fredericia Kommune rykket rigtig meget frem. Det er omkring den kommunale sagsbehandling, hvor man er gået fra en absolut bundplacering som nummer 93 til nu at være på en 68. plads.

- Vi kan se, at Fredericia Kommune virkelig forsøger at gøre deres bedste på langt de fleste områder, og det glæder vores virksomheder meget. Specielt den pæne fremgang i kommunal sagsbehandling er rigtig positivt, da det meget ofte er her, at virksomhederne har den daglige kontakt med kommunen, f.eks. i miljø-, bygge- og sygedagpengesager, siger formand for DI Trekantområdet, Michael Bjerre.

Han glæder sig specielt over, at Fredericia Kommune indtager en fjerdeplads, når det gælder brug af private leverandører, kun overgået af Ikast-Brande, Herning og Rebild kommuner.

Middelfart er duksen

Middelfart er uden sammenligning duksen i Trekantområdet, med en placering som landets femtebedste erhvervskommune. Derefter følger Kolding på en 15. plads, Vejle som nummer 30 og som nævnt Fredericia med en placering som nummer 37 i årets undersøgelse.

Derfor står Fredericia stille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce