Ewii sælger endnu et selskab der kæmper med røde tal

Ewii-koncernen har solgt selskabet Ewii Telecare til Tunstall. Ewii har tabt mange millioner på selskabet, siden man overtog selskabet i 2014. Virksomheden sælger telemedicinske løsninger, hvor sundhedspersonale kan kommunikere med patienten i hjemmet via en ipad. Arkivfoto

Ewii sælger endnu et selskab der kæmper med røde tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner er fosset ud af Ewii Telecare, der sælger telemedicinske løsninger, siden Ewii-koncernen overtog firmaet 1. januar 2014. Nu er selskabet solgt til Tunstall, der i forvejen arbejder med blandt andet kommunikation indenfor sundheds- og omsorgsområdet.

Kolding: De seneste tre år har Ewii Telecare tabt cirka 23 millioner kroner, så det bliver samlet set en dyr fornøjelse for Ewii-koncernen, at selskabet lagde cirka 50 millioner kroner for Ewii Telecare, der sælger telemedicinske løsninger til sundhedssektoren.

Det er anden gang inden for kort tid, at Ewii-koncernen sælger et af udviklingsselskaberne. I maj solgte selskabet Midtjysk Køleservice, der også havde røde tal, og salget af Ewii Telecare ligger i naturlig forlængelse af, at selskabets nye direktør har meldt ud, at udviklingsselskaber skal sælges helt eller delvist.

Ewii har været i gang med at finde potentielle købere, og er altså blevet enige med Tunstall, der overtager selskabet 100 procent. Tunstall, der leverer løsninger til sikring og kommunikation indenfor sundheds- og omsorgsområdet, overtager selskabet den 31. august. Så selvom der er et stykke tid til, at de 13 medarbejdere skifter "ejer", så gik rygterne hurtigt efter, at alle medarbejdere i Ewii-koncernen blev informeret om salget mandag.

- Vi satte gang i en struktureret salgsproces, og har haft kontakt til et større antal aktører for at afhænde det. Men fordi det er et underskudsgivende selskab, så var det ikke givet, at der var nogen, som vil gå ind i det. På den anden side så er der ingen tvivl om, at virksomheden opererer på et teknologifelt, som vil vokse i fremtiden. Men det er glædeligt, at vi har fundet en ny ejer, fortæller administrerende direktør i Ewii Lars Bonderup Bjørn.

Partnerne ønsker ikke at oplyse købsprisen.

Kort om Ewii Telecare
I 2014 købte Ewii-koncernen virksomheden Medisat, nu Ewii Telecare, der leverer telemedicinske løsninger. Virksomheden er blandt de udviklingsselskaber i Ewii, som koncernen har forsøgt at sælge siden årsskiftet, hvor den nye administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, tiltrådte. Virksomheden har adresse i Odense og beskæftiger 13 medarbejdere.

Førende udbyder

Ewii Telecare sælger løsninger, der sætter patienter i hjemmet i forbindelse med sundhedspersonale, og via måleinstrumenter, der er koblet op på en ipad, kan patienterne bliver "behandlet" i hjemmet.

Virksomheden har blandt andet leveret løsninger til Odense Universitetshospital, hvor der har været fokus på lungesygdommen KOL, og ifølge direktøren er de løsninger, som er blevet udviklet i selskabet blandt de bedste i branchen. Men salget er altså ikke fulgt med, og i 2017 tabte selskabet 8,4 millioner kroner.

Ewii står fortsat bag udviklingsselskaberne Ewii Mobility, der sælger el-køretøjet Tripl, og Ewii Fuels Cells, der udvikler og sælger komponenter til brændselsceller. Begge selskaber der har kostet koncernen mange millioner, og lige nu forventer direktøren at kunne sælge aktiemajoritet i selskaberne, og at koncernen fortsætter som minoritetsaktionær i begge selskaber. Derudover ejer Ewii-koncernen en minoritetspost i udviklingsselskabet Digizuite, der arbejder med software. Men der er ikke planer om at sælge den ejerandel.

Ewii sælger endnu et selskab der kæmper med røde tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce