Fredericia tager stort spring op på erhvervsliste

Fredericia springer højt op ad den liste over erhvervsvenlighed, som Dansk Industri udgiver hvert år. Arkivfoto: Søren Gylling

Fredericia tager stort spring op på erhvervsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhederne peger på, at kommunerne fremover bør prioritere infrastruktur og arbejdskraft.

Fredericia: Fredericia Kommune er i år sprunget 13 pladser opad på Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse blandt sine medlemmer. Fredericia Kommune kan dermed indtage pladsen som en samlet nummer 17. Bedste placering er i kategorien "kommunens image", hvor Fredericia sætter sig på fjerdepladsen. Det glæder borgmesteren.

- Det er jo flot. Når man tænker på, vi på fire år er gået fra en placering som nummer 78 til nummer 17, kan man ikke være andet end stolt, glad og tilfreds med fremgangen, siger Jacob Bjerregaard (S).

Hermed ligger Fredericia bedre placeret end nabokommunerne Vejle og Kolding, mens Middelfart dog stadig har en førerposition i top 10. Ambitionen er dog at gøre det endnu bedre. Undersøgelsen viser, at virksomhederne mener, kommunens vigtigste indsatsområder bør være infrastruktur og transport, og arbejdskraft.

- Det har de ret i. Ved arbejdskraft handler det om et partnerskab mellem virksomheder, fagforeninger, uddannelsesinstitutioner og kommune. I forhold til infrastruktur har vi fået afkørsel 59 på plads. Det næste er afkørsel 61 og området omkring, siger borgmesteren.

DI erhvervsvenlighed
Dansk Industri laver årligt en analyse af sine medlemmers opfattelse af den danske kommuners erhvervsvenlighed. I år er Fredericia placeret som nummer 17. Nummer et er Ikast-Brande Kommune, mens Kolding er gået lidt tilbage til nummer 29, Vejle indtager placering 35, mens Middelfart holder sig i top ti som nummer seks.

I Fredericia har 84 virksomheder svaret på undersøgelsen, og de repræsenterer 4187 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 21 procent af de privat beskæftigede i kommunen. Virksomhederne svarer på en række spørgsmål, der er inddelt i ni kategorier som eksempelvis kommunens image, arbejdskraft, skatter/afgifter/gebyrer og fysiske rammer. Som noget nyt er der i år tilføjet spørgsmål om digital sagsbehandling, bredbånd og mobildækning. De nye spørgsmål betyder, at sammenligning med tidligere års undersøgelse skal tages med et mindre forbehold, oplyser DI.

Direktør: Der er sket en ændring

Erhvervsdirektør hos Business Fredericia Kristian Bendix Drejer glæder sig også over resultatet.

- Det viser, vi har været gennem en udvikling, hvor vi har flyttet os enormt. Særlig glad er jeg for, at virksomhederne giver os en placering som nummer 16 i en overordnet vurdering af erhvervsvenlighed, siger han.

Næstformand i Dansk Industri Trekantområdet og mejeridirektør hos Arla i Taulov, Jørgen Greve, kan tilslutte sig, at Fredericia Kommune bevæger sig i den rigtige retning.

- Der er sket en ændring i den måde, man samarbejder på mellem kommune og virksomheder på en rigtig positiv måde. Det viser sig ved, at kommunen er flyttet fra nummer 78 til 17 på fire år, siger Jørgen Greve.

Ifølge ham ligger fremtidens udfordringer på dækningsafgift og infrastrukturen i Taulov.

Fredericia tager stort spring op på erhvervsliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce