Giganten Google lover 150 job i Taulov - og endnu flere job følger

Der bliver beskæftigelse til 1500 mand, når Googles store datacenter skal opføres i flere etager i Prinsessens Kvarter. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Giganten Google lover 150 job i Taulov - og endnu flere job følger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Google lover 150-250 job for ingeniører, elektrikere, dataloger og specialuddannede til selve datacentret i Taulov. Jobanalyser fra bl.a. Copenhagen Economics og Energistyrelsen underbygger, at både anlægsvirksomheder og følgeindustri vil mærke datacentrene.

Taulov: Borgmester Jacob Bjerregaard stoler på Google, når de melder ud, at der er mange job i udsigt i forbindelse med det store datacenter i DanmarkC. Han læner sig blandt andet op af de erfaringer, hans salgschef Jens Ole Andersen har fået fremlagt i Luleå, hvor Facebook har opført flere datacentre.- Det er virkelig en aktivitet, som har udløst mange job i Nordsverige, og jeg er sikker på, at vi kommer til at opleve det samme her. Alene på selve datacentre skal Google ansætte 150-250 mand, og dertil kommer sikkerhedsfolk og andet servicepersonale, siger Jacob Bjerregaard.I en analyse for datacentret i Taulov, som Copenhagen Economics har gennemført, vurderes den direkte effekt på beskæftigelsen at være de 150-250 job i datacentret og dertil 700 job i følgeindustrien.

Det er virkelig en aktivitet, som har udløst mange job i Nordsverige, og jeg er sikker på, at vi kommer til at opleve det samme her.Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Cowi-analyse

Også Cowi har gennemført en stort anlagt analyse af, hvad etableringen af op til ni datacentre i Danmark vil kunne få af beskæftigelseseffekt. Frem mod 2040 ventes en effekt på mellem 2700 og 4000 job.

Det er tal, som udenrigsministeriets afdeling Invest in Denmark stoler på og benytter, når de mener, at det er værd at kæmpe for at tiltrække blandt andet de store datacentre.

- Det går igen i alle scenarier, at der er størst træk på den del af arbejdsstyrken, der har erhvervsfaglige uddannelser inden for bygge- og anlægsbranchen, konstaterer Cowi.

Det samme gælder også, når datacentret er sat i drift.

- Det skyldes, at der trækkes på forsyningssektoren, og at driftspersonalet på et datacenter i høj grad er erhvervsfagligt personale, som skal følge testmanualer på alt udstyr inden for elektriske anlæg, ventilation, varme o.l., fremgår det af analysen.

Direkte og inddirekte job

Invest in Denmarks direktør, Steen Hommel, peger i en kronik i Jyllands Posten på de både direkte og inddirekte jobmæssige gevinster ved de nye datacentre.

- Ved opførelsen af Facebooks datacenter i Odense har vi set, hvordan det i samarbejde med Odense Kommune er lykkedes at formidle arbejde til over 100 arbejdsløse personer, der p.t. arbejder på byggepladsen sammen med omkring 1600 kolleger, konstaterer han og peger også på den følgeindustri, der kan profitere på at levere til datacentrene.

- Det er oplagt, at virksomheder inden for bl.a. grøn energiteknologi, varmepumper eller ingeniørrådgivning får mulighed for at demonstrere, at de kan levere attraktive løsninger og produkter af høj kvalitet i danske datacenterprojekter. Løsninger og produkter som på sigt kan bruges til at eksportere til de mange datacentre, som vil skyde op verden over, pointerer direktøren.

Det var Invest in Denmark, som for fire år siden kontaktede Fredericia Kommune for at undersøge mulighederne for et jordkøb til Googles datacenter. De 73 hektar i DanmarkC skulle vise sig at være helt ideelle, og mandag aften kunne borgmester Jacob Bjerregaard glæde sig over, at missionen var lykkedes sammen med Invest in Denmarks kommercielle direktør, Hans Peter Kay, i byrådssalen på Meldahls Rådhus.

Giganten Google lover 150 job i Taulov - og endnu flere job følger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce