Google lover danske lønvilkår - fagforeninger håber på godt samarbejde

Kæmpestore entreprenørmaskiner har i et halvt år flyttet mange tusinde kubikmeter jord og sand i Prinsessens Kvarter, hvor Google er i gang med at etablere et stort datacenter. Først i det nye år begynder man at lave fundamenter til de enorme bygninger, der skal rumme en skov af superservere. Foto: Peter Leth-Larsen

Google lover danske lønvilkår - fagforeninger håber på godt samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforeningerne 3F og Dansk Metal håber, Google lever op til sine udsagn om, at byggeriet bliver udført efter danske løn- og arbejdsforhold.

Taulov: I anlægsfasen af Googles byggeri af et datacenter til 4,5 milliarder kroner anslår Google selv, at omkring 1500 mand vil blive beskæftiget.

Fra de lokale fagforeninger 3F og Dansk Metal er der glæde over, at et nyt stort byggeri skal i gang. Fagforeningerne er især glad for Googles melding om, at arbejdet på byggepladsen skal udføres efter danske løn- og arbejdsforhold.

- Det er et stort byggeri, hvor mange af vores faggrupper vil være involveret. Først er der jord- og betonarbejde, så kloak- og asfaltarbejde og senere kommer stilladsdelen, forklarer gruppeformand for bygge- og levnedsmiddel hos 3F Fredericia Flemming Rasmussen.

Byggeriet i Prinsessens Kvarter er så småt gået i gang, og mandag fortalte Google, at datacentret bliver 46.000 kvadratmeter stort. Første etape skal står klar til brug i 2020. Fagforeningerne håber, Google lever op til sine udmelding om, at byggeriet lever op til danske standarder.

- Jeg håber, de henvender sig, så vi kan få en god dialog med dem og få adgang til pladsen, så vi har en åben dialog om byggeriet, siger Flemming Rasmussen.

- Vi har allerede fået henvendelser fra nogle af vores medlemmer, som er bekymrede, fordi de har fulgt Facebooks byggeri ved Odense og chaufførsagen i Padborg, fortæller afdelingsformand hos 3F Fredericia Bo Petersen.

Vi har allerede fået henvendelser fra nogle af vores medlemmer, som er bekymrede, fordi de har fulgt Facebooks byggeri ved Odense og chaufførsagen i Padborg.
Bo Petersen, 3F Fredericia

Metal-formand: Vi er mærkede af tidligere byggerier

Dansk Metal ser også frem til byggeriet, men forventer, at der går i hvert fald et år, inden det bliver tid til metal-medlemmernes arbejdsområder på byggepladsen.

- Vi er på kommunen, borgernes og vores egne medlemmers vegne glade for sådan et byggeri. Men jeg må sige, at vi er lidt mærkede af erfaringerne fra andre store byggerier. Vi skal se, hvordan det her kommer til at fungerer. Google signalerer, de vil involvere sig i lokalsamfundene, og så skal de også sikre sig ordentlige arbejdsforhold. Ellers klinger det hult, siger formand for Dansk Metal Lillebælt Martin Sørensen.

Hovedentreprenør på byggeriet er M+W Group, der blev grundlagt i 1912 i Stuttgart af Karl Meissner og Paul Wurst. Virksomheden ejes i dag af østrigske Stumpf Group.

Google lover danske lønvilkår - fagforeninger håber på godt samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce