Kom nu i gang med rådhuset

Bent Rask Thomsen bor tæt på det gamle rådhus i Børkop, og han er ærgerlig over at se, hvordan det forfalder. - Bygningerne har nu stået tomme i snart otte år. Sker der snart noget for et så attraktivt område, der kun ligger 500 meter fra centrum? spørger han. Foto: Torben Glyum

Kom nu i gang med rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØRKOP - Det er efterhånden to år siden, at Vejle Kommune solgte det gamle rådhus i Børkop til Åparken Aps.

Selskabets plan var at opføre nye lejligheder på grunden og indrette et aktivitetshus i den gamle byrådssal.

Indtil videre er planerne ikke ført ud i livet. Det gamle rådhus står urørt hen og pynter mildest talt ikke på byen.

Det mener Bent Rask Thomsen.

Han bor i nabolaget på Irisvej, og han er ved at være godt og grundig træt af at se på den gamle bygning og dens forfald.

Må snart ske noget

- Jeg synes, det er en skamplet. Børkop er i kraftig vækst, og der bliver bygget alle steder. Hvorfor kan der så ikke bygges 500 meter fra centrum? Der er gået otte år. Nu må der da snart ske noget, siger Bent Rask Thomsen.

Lokalplan er på plads

I et læserbrev, som kan læses i dagens avis, efterlyser han en status fra ejerne - og hvad med lokalplanen, er den vedtaget? spørger han.

Svaret er ja.

I august sidste år godkendte Vejles byråd en lokalplan, som tillader opførelse af etageboligbyggeri mod Elbækvej og indretning af et aktivitetshus og eventuelt en café i den del af bygningen, der peger ud mod Kirkebakken. Lokalplanen er altså umiddelbart i tråd med købernes ønsker.

Politiker venter også

At der alligevel ikke er sket noget på grunden endnu, vil og kan formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), ikke blande sig i.

Han udtalte i forbindelse med salget af bygningen, at beløbet på 2,5 millioner kroner var det halve af, hvad Vejle Kommune havde håbet at få for det gamle rådhus. Når huset alligevel blev solgt til den pris, så var det for udviklingens skyld.

- Vi kan ikke tvinge ejeren til at gøre noget. Men som lokalpolitiker ser jeg da gerne, at der snart sker noget, så bygningen kan blive beboet eller brugt igen. Den står jo nærmest og forfalder, siger han i en kommentar til Bent Rask Thomsens spørgsmål.

Ejere er fåmælte

Og sker der så snart noget med bygningen?

Bo Høivang fra Åparken Aps vil ikke udtale sig om det. Han bekræfter dog, at der stadig arbejdes på den oprindelige plan, der involverer lejligheder og aktivitetshus.

Kom nu i gang med rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce