Kraft Biler: Fuld fart frem og en hård opbremsning

Kraft Biler med afdelinger i Fredericia og Horsens har også mærket udviklingen i bilbranchen. - Især på et felt er der sket et gearskifte, og det er på typen af bil, som kunden vælger, fortæller Jon Slot Hansen (i midtren) . Afgiftssænkningerne betyder nemlig, at folk kigger mod større biler. Foto: Pr Foto

Kraft Biler: Fuld fart frem og en hård opbremsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2017 var et trekvart godt år. Politisk uro om bilafgifter satte bilmarkedet i stå. Kraft Biler var ingen undtagelse, men nu køber folk større og sikrere biler.

Fredericia: Det var fuld fart frem i 2017, lige indtil bremsen blev trådt helt i bund. Bilbranchen mærkede for alvor konsekvenserne af den politiske debat om ændring af bilafgifterne, for bilkøberne holdt stort set op med at købe bil fra dag til dag.

- Det var voldsomt, og det slog hurtigt igennem. Stort set fra den ene dag til anden holdt folk op med at købe bil, fordi de var usikre på, om prisen ville falde umiddelbart efter, siger medejer af Kraft Biler, Jon Slot Hansen, der har afdelinger i Fredericia og Horsens.

Den bratte opbremsning betød, at hvor Kraft Biler solgte 1604 biler i 2016, faldt det samlede salg til 1535 i 2017. Faldet skal findes i fjerde kvartal, og det svarede til fire til fem biler færre ugentligt.

- Det har virkelig kunnet mærkes, siger Jon Slot Hansen og nævner, at man trods en omsætningsnedgang på 10 millioner kroner ikke har måttet barbere i antallet af medarbejdere.

Efter politikerne på Christiansborg har indgået en ny aftale om bilafgifterne, er salget igen accelereret og tilbage på niveauet fra før. Måske endda med lidt mere tryk på gassen.

- På et felt er der dog sket et gearskifte, og det er på typen af bil, som kunden vælger, fortæller Jon Slot Hansen.

Afgiftssænkningerne betyder nemlig, at folk kigger mod større biler.

- Folk kigger nu på en Focus i stedet for Fiesta. Det vil generelt sige, at kunderne køber lidt større og sikrere biler, siger han.

Færre mikrobiler

Fokus på de helt små mikrobiler er også forsvundet, blandt andet på grund af, at folk generelt har godt styr på den økonomiske situation og ikke frygter arbejdsløshed.

En anden udvikling er også, at flere vælger bilforhandlerens finansieringstilbud, så en tredjedel af bilsalgene i dag sker med finansiering. Finansieringstilbuddene overmatcher nemlig ofte bankernes tilbud om billån, og så bliver de klaret på stedet, så bilkøberne ikke skal vente på en lang sagsbehandlingstid.

Også på et andet punkt sker der et stort skred i disse år. Hvor folk tidligere brugte lang tid på at indhente oplysninger og køre til flere forhandlere for at prøvekøre biler, før de valgte, kommer bilkunderne nu med en kæmpe forhåndsviden. Den viden er primært hentet på nettet.

Bilmarkedet er nemlig mere gennemskueligt end nogensinde, fordi bilkøberne kan indhente oplysninger fra alle forhandlere i hele landet. Det kan også ses ved, at omkring to tredjedele af alle de biler, som Kraft Biler sælger, sælges til købere, der har bopæl uden for Trekantområdet.

- En bilkøber vil have sin bil med, med det samme og ikke vente dage eller uger, før man kan få plader på og køre hjem, fortæller Jon Slot Hansen.

Kraft Biler har indført sit eget Kraft Køreklar-koncept, hvor man netop kan få den nye bil med, med det samme. For nylig overtog Kraft Biler Dækmesteren, hvilket blandt andet giver mulighed for at servicere flere store biler på liftene i den del af bilhuset. I det hele taget er mekaniker-afdelingen Kraft Service vokset betydeligt i 2017 og har senest ansat endnu en mekaniker for at følge efterspørgslen.

Kraft Biler har cirka 250 biler på lager og beskæftiger i dag 31 medarbejdere.

Kraft Biler: Fuld fart frem og en hård opbremsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce