Ledigheden falder men Fredericia bunder desværre liste

Ledigheden falder i Fredericia og resten af Sydjylland. Det viser nye tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland, der sammenligner ledigheden for både a-kasseforsikrede og kontanthjælpsmodtagere i maj og juni 2018. Det går for eksempel godt inden for bygge- og anlæg og for 3F'ere. Arkivfoto: Chresten Bergh

Ledigheden falder men Fredericia bunder desværre liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsløsheden er lav, for det går godt i dansk økonomi. 4,4 procent af arbejdsstyrken i Fredericia stod uden job i juni.

Fredericia: Ledigheden falder over det meste af linjen i Fredericia og resten af Sydjylland. For det går bedre i samfundet. Hjulene drejer. Konjunkturerne ses med pil opad.

I juni 2018 var der 12.110 ledige på dagpenge eller kontanthjælp i det sydjyske, og det er et fald på 1,5 procent i forhold til ledighedstallet i maj 2018. På landsplan var faldet i ledigheden i perioden på 1,3 procent.

3,4 procent af arbejdsstyrken i Sydjylland var uden job i juni 2018. Landstallet var 3,9 procent - men i Fredericia Kommune desværre 4,4 procent. Fredericia og Fanø er bundskraberne i Sydjylland. I toppen ligger Vejen Kommune med en ledighed på 2,6 procent i juni i år.

Det viser nye opgørelser fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.

Ledigheden falder i Sydjylland. Udviklingen gælder for de fleste a-kasser
Pressemeddelelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland

Går bedre i Fredericia

Imidlertid falder ledigheden i Fredericia Kommune - både for a-kasseforsikrede og for kontanthjælpsmodtagere og modtagere af integrationsydelse , selvom ledighedsprocenten er den højeste i Sydjylland.

Fra 1129 ledige personer i januar 2018 til 941 i juni 2018.

Det viser ligeledes nye tal for den såkaldte bruttoledighed fra Danmarks Statistik.

Særligt fine 3F-tal

Den generelle udvikling med fald i ledigheden i Sydjylland fra maj til juni 2018 gælder for de fleste a-kasser. Det siger formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland, Marita Geinitz, LO.

Nogle a-kasser klarer sig dog særligt godt. For eksempel 3F og a-kassegruppen af selvstændige. Omvendt stiger ledigheden i a-kassegrupper af akademikere. Ikke mindst inden for kommunikation og sprog, oplyser Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Sydjylland.

Marita Geinitz fortæller til Fredericia Dagblad, at faldet i ledighed regionalt især ses indenfor bygge og anlæg:

- Men også i andre brancher begynder arbejdsgiverne at mangle håndværkere og andre folk med kvalifikationer. Fordi det generelt går godt i danske økonomi og på det danske arbejdsmarked lige nu.

Ledigheden falder men Fredericia bunder desværre liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce