Lego skal fyre 1400 efter fald i omsætning

Legos omsætning falder, og koncernen med hovedsæde i Billund skal fyre otte pct. af medarbejderne, svarende til 1400 stillinger. Arkivfoto

Lego skal fyre 1400 efter fald i omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund: Skyerne er blevet meget mørkere over Lego-koncernen i Billund, der nu på grund af et dramatisk styrtdyk i omsætningen skal i gang med at afskedige 1400 ansatte.

Det fortælelr Lego i forbindelse med halvårsregnskabet.

- Som en konsekvens af planerne vurderer Lego-koncernen, at den får behov for at reducere sin samlede globale arbejdsstyrke med cirka 8 procent. Dette vil påvirke cirka 1.400 stillinger - hovedparten før udgangen af 2017. I dag beskæftiger Lego-koncernen cirka 18.200 globalt. I Danmark, hvor der i dag er cirka 4.500 medarbejdere, ventes planerne at påvirke mellem 500 og 600 stillinger, skriver Lego.

Det viser det netop offentliggjorte halvårsregnskab fra Lego, hvor omsætningen er på 14,9 milliarder kroner.

Halvårsregnskabet for 2017 viser i forhold til 2016, at miraklernes tid i den succesrige klods-koncern for alvor er forbi.

Halvårsregnskabet for 2016 viste således en omsætning på 15,7 milliarder, hvor det de første seks måneder i 2016 lykkedes at lave et overskud på 3,5 milliarder kroner.

Formand for Legio-koncernens bestyrelse, Jørgen Vig Knudstorp siger:

- Vi er skuffede over den faldende omsætning i vores etablerede markeder og har igangsat initiativer for at håndtere situationen. Vi arbejder tæt sammen med vores partnere og er overbeviste om, at vi på længere sigt har potentialet til at nå endnu flere børn i vores veletablerede markeder i Europa og USA. Vi ser også store vækstmuligheder i voksende markeder, såsom Kina.

I foråret kunne Lego præsentere en samlet omsætning for 2016 på 39,7 milliarder kroner, hvilket resulterede i endnu et svimlende overskud for året på 9,4 milliarder kroner.

Lego-koncernen er netop nu i gang med et større generationsskifte i koncernen.

Den tidligere administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp er blevet arbejdende bestyrelsesformand. Han blev sidste år afløst af Bali Padda, som dog får mindre end et år på posten, da han den 1. oktober afløses af den tidligere Danfoss-topchef Niels B. Christiansen.

Lego skal fyre 1400 efter fald i omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce