Lokale sommerhuspriser ligger i top 5

Sommerhusene i Børkop og Odder har nogle af landets højeste kvadratmeterpriser. Det viser en ny opgørelse fra Boliga. Arkivfoto

Lokale sommerhuspriser ligger i top 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder/Børkop - Ifølge en opgørelse fra Boliga.dk er lokale sommerhuse nogle af landets dyreste, når det gælder prisen per solgt kvadratmeter.

Ifølge opgørelsen ligger Odder og Børkop i top fem, når det kommer til de dyreste salgskvadratmeterpriser på landsplan. Det viser tal fra sommerhusmarkedet i 2014.

De dyreste sommerhusområder ligger i Nordsjælland, hvor Hornbæk i årevis har indtaget førstepladsen, men de seneste tre år har Tisvildeleje overtaget med en salgskvadratmeterpris på 25.650 kr. Ifølge den lokale ejendomsmægler, Anders Gerner Frost, der er medindehaver af Danbolig i Tisvildeleje, er blandt andet en prisnedsættelse i Tisvildeleje og nye trends forklaringen på, at Tisvildeleje har skubbet Hornbæk ned fra førstepladsen.

- Da boligkrisen ramte i 2008, var mæglerne i Tisvildeleje enige om at sætte priserne ned for at få solgt sommerhusene, fortæller Anders Gerner Frost til Boliga.dk og fortsætter:

- Tisvilde er blevet italesat som det smarte og naturlige valg for jetsettet fra København, og det smitter selvfølgelig af på folks interesse i at tage dertil, siger han.

Men kampen om de dyreste områder raser også i Jylland. Henne, nordvest på Esbjerg, indtager tredjepladsen med en salgskvadratmeterpris på 21.988 kroner, mens Børkop tager fjerdepladsen med 20.983 kroner per solgt kvadratmeter. Odder ligger på femtepladsen med en pris på 20.197 kroner.

Det billigste sted at købe et sommerhus i 2014 var Løgstør ved Limfjorden, hvor salgskvadratmeterprisen endte på 8.650 kroner.

I sin opgørelse har Boliga kun medtaget sommerhuse, der er handlet i almindelig fri handel. Postnumre, hvor der er handlet under 20 sommerhuse, er ikke med i opgørelsen.

Lokale sommerhuspriser ligger i top 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce