Lugtgener fra Shell: En pumpe og vejr og vind driller

I løbet af weekenden har en række borgere meldt om lugtgener fra Shell på Egeskovvej. Det var blandt andet et pumpe, der drillede raffinaderiet, oplyser Shells pressechef. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Lugtgener fra Shell: En pumpe og vejr og vind driller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af weekenden har Shell fået flere meldinger om lugtgener fra raffinaderiet. Årsagen er en drilsk pumpe og vejrforholdene.

Fredericia: I løbet af weekenden blev der observeret lugtgener i nordbyen fra Shell Raffinaderiet. Pressechef for Shell Torben Ø. Sørensen bekræfter, Shell har modtaget henvendelser angående lugt fra raffinaderiet - især i aften- og morgentimerne.

I Facebook-gruppen "Stop lugtgener fra Shell Raffinaderiet i Fredericia" fortæller en række fredericianere om, at der især var lugtgener fredag, lørdag og søndag aftner. Det var blandt andet på Treldevej, Annavej og Skansevej.

Han fortæller, der er to årsager til lugtgenerne. Den ene er en pumpe. Den anden er vejr og vind.

- Lige op til weekenden har en pumpe drillet. Det har haft en vis indflydelse på lugtgenerne. Men den er der styr på nu, fortæller Torben Ø. Sørensen mandag formiddag.

Vi er ekstra, ekstra opmærksomme i denne tid. Vi er opmærksomme på vejrudsigten og gør, hvad vi kan, for at mindske gener
Pressechef Shell, Torben Ø. Sørensen

Mangler vind

Den anden årsag har Shell dog ikke indflydelse på. Det er de høje temperaturer og mange timer uden vind.

- Vejr og vindforholdene er imod os. Der er varmt om dagen og forholdsvist koldt om natten og ikke megen vind. Så ligger lugten diffust nærmest som mosekonens bryg og kan have svært ved at flytte sig. Når temperaturen så stiger om dagen, flytter den sig. Det er selvfølgelig dybt beklageligt. For et stykke tid siden indførte vi ekstra vagtrunder for at tjekke eventuelle lugtgener, forklarer pressechefen.

I den kommende uge lover DMI endnu højere temperaturer. Vejrudsigten for Fredericia forudsiger varme dage med temperaturer helt op til 30 grader adskillige dage i den kommende uge allerede fra tirsdag. Det er Shell opmærksom på, siger pressechefen.

- Vi er ekstra, ekstra opmærksomme i denne tid. Vi er opmærksomme på vejrudsigten og gør, hvad vi kan, for at mindske gener, fortæller Torben Ø. Sørensen.

Lugtgener fra Shell: En pumpe og vejr og vind driller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce