Minkfarm må nu vokse til dobbelt størrelse

Arkivfoto

Minkfarm må nu vokse til dobbelt størrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tiufkær - En minkfarm på Madekærvej i Tiufkær fik mandag miljøgodkendelse til at udvide produktionen fra 1500 til 3500 minktæver.

Den øgede produktion vil finde sted i en lukket hal til 1100 tæver og en række mindre åbne haller til 900 tæver.

Samtidig skal der også opføres en ny overdækket gyllebeholder.

Høring

Farmen får tilladelsen i natur- og miljøudvalget, efter at projektet har været i høring hos naboer og parter i tre uger, og det er resulteret i en samlet indsigelse fra syv naboer og parter.

Indsigelserne går på øgede lugtgener og gener med flere fluer, ligesom naboerne mener, at udvidelsen vil påvirke værdien af deres ejendomme negativt.

Indsigelserne har fået forvaltningen til at stille skærpede vilkår om egenkontrol op overfor farmen.

Det betyder, at der skal føres journal over rengøring, bekæmpelse af fluer og regelmæssig tømning af gødningsrenderne.

Disse vilkår er minkfarmeren helt indforstået med, og det er derfor den tilrettede miljøgodkendelse, politikerne mandag nikkede ja til:

Nødt til at godkende

- Når forholdene er som de er, og kravene om afstand til naboer er overholdt, har vi som politikere ikke andre muligheder end at godkende udvidelsen. Men det er helt givet, at vi vil holde nøje øje med produktionen derude, betoner formanden for udvalget Søren Peschardt (S).

Det handler især om lugtgener, hvor det er relativt nyt, at der måles på lugt fra minkfarme. Derfor er der endnu et relativt spinkelt datagrundlag at arbejde med.

Indsigerne har nu fire ugers frist, hvis de vil indbringe sagen for natur- og miljøklagenævnet. En eventuel klage vil som udgangspunkt ikke have opsættende virkning for projektet.

Minkfarm må nu vokse til dobbelt størrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce