Nu kan blokade mod Ryanair også ramme Billund Lufthavn

Arkivfoto: Daniel Hjort/POLFOTO

Nu kan blokade mod Ryanair også ramme Billund Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund - Fagbevægelsen kører nu det tunge skyts i stilling mod Ryanair og varsler blokade mod flyselskabet i hele landet.

Det vil sige, at Ryanairs flyvninger til og fra Billund, København og Tirstrup ved Aarhus kan blive lammet, erfarer Avisen.dk.

Serviceforbundet har tidligere varslet blokade i Københavns Lufthavn fra og med lørdag 18. juli. I Billund og Tirstrup ved Aarhus kan blokaden angiveligt begynde 23. juli.

Hvis blokaden træder i kraft, vil medlemmer af LO-forbund i lufthavnene ikke løfte en finger for Ryanair. Det betyder blandt andet, at Ryanair ikke vil kunne få benzin på sine fly; bagage vil ikke blive tjekket ind; flyene bliver ikke gjort rent; og Ryanairs personale vil formodentlig ikke kunne komme gennem sikkerheds-kontrollen.

Alt i alt vil blokader gøre det noget nær umuligt for Ryanair at flyve ud og ind af lufthavnene.

Beslutningen om blokade i hele landet kommer i kølvandet på et møde i dag mellem Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, og formanden for Serviceforbundet, John Dybart.

- Mødet tog kun otte minutter og er det korteste, jeg nogensinde har haft med en arbejdsgiver. Jeg blev ikke en gang færdig med at dele vores forslag til overenskomst ud, før Eddie Wilson havde meddelt, at de under ingen omstændigheder vil indgå en overenskomst med os, fortæller John Dybart til Avisen.dk.

På ham virker det som, at Ryanair reelt ønsker at drive virksomhed i Danmark.

- Ryanair virker arrogant og som om, at de trods dommen imod dem i Arbejdsretten ikke overhovedet vil acceptere den danske model, siger John Dybart, der mener, at fagbevægelsens krav er helt fair.

Efter mødet blev personaledirektør Eddie Wilson spurgt om, hvad man vil gøre, hvis der der kommer sympati-aktioner i København eller andre steder i landet.

- Så vil vi overveje at nedlægge vores base i Billund, sagde Eddie Wilson.

Topchefen for Ryanair, Michael O'Leary, har tidligere sagt, at en blokade i hele landet mod selskabets flyvninger vil føre til, at Ryanair nedlægger sin base i Billund - København har man allerede besluttet at nedlægge.

Når man nedlægger en base betyder det, at selskabets kabinepersonale og piloter ikke længere skal bo i nærheden af lufthavnen og flyve ud derfra. Det kan komme til at koste arbejdspladser i Billund Lufthavn, hvis Ryanair samtidig skærer ned på antallet af afgange.

Nu kan blokade mod Ryanair også ramme Billund Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce