Ny TVIS-boss får 1,2 mio. kr. og opgaver nok til at holde varmen

Hans Bjørn (t.h.) har været direktør for TVIS i 11 år, og har nu ønsket at gå på pension. I sin tid har han arbejdet sammen med to formænd - tidligere borgmester Leif Skov, Vejle, og nu det vejlensiske byrådsmedlem Lars Schmidt. Lars Schmidt og den øvrige bestyrelse har nu sat processen i gang for at finde en afløser, som kan se frem til en årsløn på knap 1,2 mio. kroner. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Ny TVIS-boss får 1,2 mio. kr. og opgaver nok til at holde varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tværkommunale varmeselskab skal have ny mand i front, når den nuværende direktør gennem 11 år Hans Bjørn går på pension.

Trekantområdet: Bestyrelsen for TVIS - Trekantens Varmetransmissionsselskab I/S har hyret rekrutteringsfirmaet Muusmann til at finde en ny direktør. Direktøren skal afløse den nuværende direktør for selskabet Hans Bjørn, som har siddet på posten i 11 år.

- Det er helt udramatisk, for Hans Bjørn ønsker ganske enkelt at gå på pension. Det har vi vidst i en periode, og nu har bestyrelsen sat gang i den proces, der skal lede hen imod, at vi kan ansætte hans afløser, siger formand for TVIS byrådsmedlem Lars Schmidt, Vejle.

Den nye direktør kan se frem til en årsgage på knap 1,2 mio. kroner, og der stilles i stillingsopslaget en lang række krav, som han eller hun skal kunne leve op til.

Ikke mindst skal den nye direktør kunne navigere i et selskab, der er etableret og ejet af de fire kommuner Vejle, Kolding, Middelfart og Fredericia. Bestyrelsen er sammensat af medlemmer udpeget af de fire byråd med et formandsskab bestående af Lars Schmidt og borgmester Jacob Bjerregaard, Fredericia.

Direktør med årsbudget på halv milliard
TVIS blev stiftet som interessentselskab i 1983 af kommunerne Børkop, Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle.

Selskabet gik i drift i 1986 med overskudsvarmen fra Shell-raffinaderiet.

I 1987 var hele TVIS' varmeledningsnetværk fuldt udbygget fra Bredballe i nord til Kolding i syd.

Fjernvarmenettet vedligeholdes løbende og har i mere end 30 år været i drift uden ét eneste varmestop.

TVIS skal "hvile i sig selv" koncentreret om opgaven at investere i varme på vegne af de fire kommuner for at sikre borgerne billig, miljøvenlig og stabil fjernvarme.

Der er 22 faste medarbejdere i TVIS, som i 2017 havde et budget på ca. 560 mio. kr.

Direktøren refererer til bestyrelsen, og som øverste myndighed er i sidste ende de fire ejerkommuners byråd.

Der er ansøgningsfrist den 6. maj og derefter følger test og samtaler.

Den nye direktør skal kunne tiltæde senest 1. august.

Den samlede løn inkl. pension og særlig feriegodtgørelse udgør 1.178.713,00 kr.

Afleverer grøn omstilling

Direktøren skal være en strategisk orienteret person med overblik, initiativ og gennemslagskraft og som byder ind med ledelsesmæssig styrke. En tillidsvækkende person som bestyrelse, medarbejdere, samarbejdspartnere og andre interessenter har lyst til at gå i dialog med, som det fremgår af stillingsopslaget. Der efterspørges en direktør, som både kan forholde sig til de tekniske udfordringer i fjernvarmenettet, mens også have en økonomisk og ledelsesmæssig baggrund at styre selskabet på.

Hans Bjørn afleverer et transmissionsnet, som fordeler fjernvarme til kunder i hele Trekantområdet. Senest har hans fokus været opgaven om at sikre stabil og sikker grøn varmeleverance til fjernvarmenettet via en ny 20-årig varmeaftale med Skærbækværket og med-investeringen i omlægning fra gas til træflis i værkets kedler.

Den nye direktør skal sikre, at TVIS fortsat har en tydelig og central position i transmission af fjernvarme til nuværende og kommende kunde.

Ny TVIS-boss får 1,2 mio. kr. og opgaver nok til at holde varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce