Ny analyse: Fredericia er gået tilbage i erhvervsvenlighed

Selv om der er gang i hjulene, må Fredericia notere, at der er knap så meget gang i erhvervsvenligheden - i hvert fald i følge ny analyse fra Dansk Byggeri. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ny analyse: Fredericia er gået tilbage i erhvervsvenlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Kommune ligger nu på en 57. plads, men der er håb om fremgang, lyder det fra Dansk Byggeri.

Fredericia: Fredericia Kommune havde i forvejen ikke nogen prangende placering på Dansk Byggeris rangliste over erhvervsvenlighed.

Nu ligger den som nummer 57 blandt de danske kommuner, der blandt andet bliver målt på at tiltrække virksomheder, skatter og afgifter og sagsbehandlingstid på byggesager.

Fredericia er rykket tre pladser tilbage, og forklaringen på det lyder, at der er kommet færre virksomheder end forventet til Fredericia, og at der ikke er vedtaget en politik om erhvervspraktik for eleverne i folkeskolen.

Håb forude

Men der er håb forude, lyder det i pressemeddelelsen fra Dansk Byggeri.

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, har lige været til møde med borgmester Jacob Bjerregaard, hvor han fik det klare indtryk, at kommunen prioriterer erhvervsvenlighed.

- Det er et spørgsmål om at skrue på de rigtige knapper, udtaler han, der regner med, at Fredericia kommer meget højere op på listen.

Erhvervsdirektør i Fredericia Kristian Bendix Drejer ser flere positive ting i undersøgelsen, men der er flere ting, som undrer ham.

- De gode ting er blandt andet, at vi kan se, sagsbehandlingstiderne på byggesager er faldet, og det hænger jo sammen med, der er ansat flere sagsbehandlere. Men der er andre tal, som undrer mig. Det gælder blandt andet indenfor befolkningsstilvækst og antal nye virksomheder. Jeg kan jo konstatere, at vi havde en af de højeste befolkningstilvækster i 2017 med 458 nye borgere, og vi vækster på antal nye virksomheder, hvor der er kommet 600 nye arbejdspladser indenfor det private. Derfor undrer det mig, vi ligger lavt på de parametre i deres undersøgelse, siger Kristian Bendix Drejer.

Stor tilbagegang til nabokommune

Fredericia ligger anden sidst på listen, når man sammenligner sydjyske kommuner. I bunden ligger Fanø Kommune. Billund er stadig en af landets mest erhvervsvenlige kommuner, selvom den er faldet fra en første til en tredjeplads. Vejle er rykket ned på en 20. plads, Kolding på 38. plads.

En af de kommuner, som må notere en stor tilbagegang, er Middelfart Kommune. Her er man gået fra en 22. plads til at være nummer 52 på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Ny analyse: Fredericia er gået tilbage i erhvervsvenlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce