Nye siloer skyder op - og ned

Silo-byggeriet hos Fredericia Shipping er godt gang. I baggrunden til venstre ses en silo-top, der gjort klar til at blive løftet op, mens siloen opføres under den. Indtil videre er siloen skinnende blank. Men ret hurtigt vil materialet blive mat og gråt, så farven glider i ét med en traditionel grå, dansk himmel. Foto: Peter Friis Autzen

Nye siloer skyder op - og ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Shipping er godt i gang med opførelsen af ti nye siloer på Fredericia Havn.

Fredericia: Næste år skal Fredericia Shipping være klar med ti nye siloer på Fredericia Havn. Allerede nu skyder siloerne op. Faktisk skyder de også nedad, for under de høje siloer skal ligge en kælder med transportbånd og andet grej.

- Kælderen ligger ned i seks-syv meters dybde. Det er fire-fem meter under vand-linjen, så byggeriet er ikke helt ukompliceret, siger direktør Klaus Gjørtsvang Andersen.

I denne tid er 15-20 mand aktive på byggepladsen. Men senere vokser antallet til 30-35. I følge planen skal de ti siloer med tilhørende renseri og tørreri stå klar til februar eller marts 2019. Oprindeligt var planen at være klar ved årsskiftet.

De 35 meter høje siloer blev godkendt af byrådet, som vedtog en ny lokalplan, der tillader byggeri i den højde i området.

Indtil videre går byggeriet godt.
Klaus Gjørtsvang Andersen, Fredericia Shipping

Korn i tonsvis

Siloerne bygges til at rumme korn og majs, og de får to forskellige størrelser.

De største skal kunne rumme 8.000 ton, mens de mindste skal kunne rumme 1.600 ton. Størrelserne afspejler blandt andet, hvor meget af de forskellige kornsorter - og i hvilke kvaliteter, Fredericia Shipping forventer at få ind.

Siloerne konstruere oppefra og nedefra på én gang: Så snart kælder og fundament er klar, konstrueres toppen, som så efterfølgende løftes opad. For hvert ryk opad tilføjes en "ring" silo-væg, så siloerne til sidst står i fuld højde.

Når de står klar, kan siloerne håndtere korn bedre, hurtigere og med et bedre arbejdsmiljø og mindre støv til omgivelserne.

Investeringen for Fredericia Shipping er på hundrede millioner kroner, oplyser Klaus Gjørtsvang Andersen.

Nye siloer skyder op - og ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce