Øget salg på flere markeder: Monjasa skabte solidt overskud i 2018

Monjasa har præsenteret et solidt overskud for 2018, konstaterer group CEO Anders Østergaard. Foto: Monjasa

Øget salg på flere markeder: Monjasa skabte solidt overskud i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Monjasa Holding fik et overskud på 32 millioner kroner for 2018, oplyser selskabet. Det samlede salg af brændstof steg på verdensplan, og Monjasa omsatte for 14 millarder kroner.

Fredericia: Olieselskabet Monjasa Holding A/S øgede salget af skibsbrændstof i 2018, og dermed kan Fredericia-virksomheden præsentere et overskud på 32 millioner kroner for 2018.

Nettoresultatet er ifølge selskabet "i tråd med forventningerne".

Overskuddet er skabt på baggrund et øget salg på flere markeder. Salget blev øget med 17 procent, så der i alt blev solgt 4,1 mio. tons skibsbrændstof. Der er kommet tilgang af nye internationale banker, og Monjasa har fået tættere samarbejde med nogle af verdens største olieselskaber. Det har gavnet forretningen, selvom de globale shippingmarkeder fortsat er udfordrede, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- 2018 var et godt år for Monjasa Gruppen. Det lykkedes os at øge volumen betydeligt på tværs af samtlige markeder samtidig med, at vi forbedrede fundamentet for vores samlede forretning, siger Anders Østergaard, group CEO i Monjasa Holding A/S.

- Med to nye internationale banker i ryggen har vi fået dækket vores arbejdskapitalbehov til vores udvidede aktiviteter i USA og i Mellemøsten. Samtidig er det lykkedes os at opbygge nogle meget tætte relationer med nogle af verdens største olieselskaber. Dermed sikrer vi fremtidig adgang til lavsvovls produkter, som opfylder de nye globale krav til shippingindustrien fra 2020. Under de svære betingelser på shippingmarkeder er jeg ekstra glad for at Monjasa er godt placeret i den globale bunkerindustri. Vores fremtidige succes vil være fokuseret omkring at tilbyde større transparens, have et højt kendskab til alle detaljer og at turde blive bedømt af alle partnere omkring os, lyder det fra direktøren.

Fremgang på kernemarkeder

Salget blev i 2018 øget på Monjasas kernemarkeder, særligt i Nord -og Mellemamerika med 31 procent, Sydøstasien med 25 procent og Europa med 23 procent. Den gennemsnitlige oliepris steg til 71 dollar pr. tønde, og dermed steg omsætningen til i alt 14 millarder kroner.

Soliditetsgraden er 29 procent, og egenkapitalen er 807 millioner kroner, viser årsrapporten.

Monjasa vil fremover "fortsætte sit arbejde for at sikre højere kvalitet og større gennemsigtighed ved køb af bunkers", lyder det fra selskabet. Shippingindustrien er præget af mange nye regler og krav, og Monjasa har foretaget investeringer for at dokumentere arbejdsprocesser og produkter, som er "relevante for markedet."

Den højeste prioritet i 2019 er at "udgøre en sikker havn i forbindelse med overgangen til mere miljøvenlige brændstofprodukter.", lyder det fra selskabet.

Øget salg på flere markeder: Monjasa skabte solidt overskud i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce