Oven Vande slår dørene op ved volden: Næsten udsolgt i alle påskedagene

Restaurant Oven Vande ved Volden slår onsdag aften dørene op til den tidligere sølvfabrik i Norgesgade. Her har restauratørparret Henrik Lyager og Lise Lotte Gaarde indrettet en ny restaurant med plads til 150 gæster. Foto: Peter Leth-Larsen

Oven Vande slår dørene op ved volden: Næsten udsolgt i alle påskedagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværkerne når lige at smutte ud af døren hos restaurant Oven vande ved Volden, inden Lotte Gaarde og Henrik Lyager slår dørene op til for de første gæster onsdag aften.

Fredericia: - Vi er ligesom cirkusheste, der trænger til at få savsmuld under fingrene. Sådan kan det nok bedst beskrives, siger indehaver af Restaurant Oven Vande ved Volden, Henrik Lyager.

Sammen med sin hustru og medindehaver Lotte Gaarde slår han onsdag aften dørene op til restaurantens nye lokaler i den tidligere sølvfabrik i Norgesgade. De har begge glædet sig til at komme i gang med at servere igen, efter at de lukkede restauranten ned på havnen for at gå i gang med restaurering af lokalerne tæt ved Danmarksport.

- Vi glæder os. Vi har ventet et halvt år. Det var så dejligt i går (tirsdag, red.), for der var elektrikeren her for at justere lyset til aftenlys. Så lavede en af tjenerne en drink til os, så vi lige kunne sidde lidt og nyde det, fortæller Lotte Gaarde.

Sammen med håndværkerne og personalet har restaurationsparret knoklet de seneste måneder for at få restauranten klar til gæsterne. Under Fredericia Dagblads besøg onsdag eftermiddag, var vinduespudseren i fuld gang med at rengøre de store vinduer ud mod volden, og enkelte håndværkere var stadig i gang forskellige steder i og udenfor bygningen.

- Håndværkerne bakker ud kl. 16, hvorefter vi så tager over og åbner kl. 17, fortæller Henrik Lyager.

Håndværkerne bakker ud kl. 16, hvorefter vi så tager over og åbner kl. 17
Indehaver Henrik Lyager

Nyt menukort

Der er næsten udsolgt i påskedagene. Parret har valgt at åbne med påskemenuer til frokost og aften og at lukke færre gæster ind, end der er plads til.

- Der er fuldt booket til frokost alle dage, men der er enkelte ledige pladser om aftenen. Vi skal have 60 i aften og 120 til påskefrokosterne. Vi vil ikke væltes fuldstændigt. Vi skal lære huset at kende, og vi skal give folk en god aften, fortæller Henrik Lyager.

Først efter påske introducerer restauranten sit nye menukort, som er udvidet en smule men stadig er baseret på gode råvarer.

Der er plads til 150 gæster i restauranten. Lokalerne er renoveret med respekt for fortiden og emmer af historie.

- Vi har forsøgt at bevare husets ånd og værdier og bevare nogle af de byggetekniske værdier. Forhåbentlig er det blevet et spændende hus, som folk har lyst til at komme i, siger Henrik Lyager.

Oven Vande slår dørene op ved volden: Næsten udsolgt i alle påskedagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce