Over halvdelen har fået andet job: Få ledige tilbage efter lukning af produktion

Der er kommet flere i job og dermed færre på dagpenge, efter produktionen stoppede på A. Espersen 31. august i år. Det viser en opgørelse, som virksomheden har lavet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Over halvdelen har fået andet job: Få ledige tilbage efter lukning af produktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et godt samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne på A. Espersen har været medvirkende til, at en stor del af de opsagte ansatte i produktionen har fået arbejde eller er kommet i uddannelse.

Fredericia: Siden A. Espersens produktion lukkede i Fredericia i slutningen af august i år, er det lykkedes flere af de opsagte medarbejdere at komme væk fra dagpenge og i job eller uddannelse.

Det viser en opgørelse, som A. Espersen har lavet for Fredericia Dagblad.

31. august var 28 ud af de 138 ansatte i produktionen på dagpenge. Det tal faldt til 15 pr. 12. december. De resterende har primært et andet job eller taget imod virksomhedens tilbud om uddannelse til for eksempel procesarbejder.

Den udvikling glæder Jesper Rydgaard, der er HR-partner hos A. Espersen.

- Jeg havde gerne set, at det havde været endnu lavere, men i et realistisk lys synes jeg, det er et rigtig flot resultat. Som firma kan vi ikke tage æren for det. Vi har stillet nogle muligheder til rådighed, hvilket medarbejderne kunne gøre brug af, og det har langt de fleste valgt at tage imod. Der har været et fantastisk samarbejde med både den enkelte medarbejder og tillidsmandsgruppen for at finde de forskellige muligheder, så jeg tror, det er kombinationen af alle de gode kræfter, der har gjort, at der er kommet et godt resultat, siger Jesper Rydgaard.

Han peger særligt på det faktum, at lukningen af fabrikken allerede blev meldt ud i foråret 2017.

- Der har været en lang periode med usikkerhed, men medarbejderne har kunnet gå sammen og se, at der var nogle, der fik job, og at der var muligheder derude, siger Jesper Rydgaard, der også fortæller, at fraværsprocenten efter udmeldingen om lukningen ikke har været nævneværdig højere end ellers.

Artikel fortsætter under grafik

Tillidsmand tilfreds med forløb

Turan Savas, der var tillidsmand på A. Espersen, fortæller også om et forløb, der trods omstændighederne har været positiv.

- Det var selvfølgelig meget kedeligt at få meldingen om, at produktionen skulle flytte til Polen. Vi var meget berørte, men vi talte om, hvad det bedste var, vi kunne få ud af det. Til forhandlingerne med ledelsen var det meget vigtigt for mig, at mine kolleger kunne komme videre på den bedste måde, siger Turan Savas.

Der blev forhandlet om et fratrædelsesbeløb.

- I forhandlingsudvalget blev vi enige om, at i stedet for at give dem fisk, ville vi give dem en fiskestang. Folk kunne få nogle ekstra kompetencer og efteruddannelse, så de var klar til at tage imod de jobåbninger, der ville komme. Den fornødne frihed skulle være til stede, men der skulle stadig køre en produktion, så man tog ekstra vikarer ind. Det var en god proces, synes jeg, siger Turan Savas.

Han er også tilfreds med, at flere er kommet i gang med en uddannelse.

- Men du skal huske på, at der ikke står noget fast job klar, når de er færdige til januar, siger Turan Savas, der har håb for dem uden job, da der stadig er penge i en pulje til dem, der ønsker en uddannelse eller et kursus.

Turan Savas er nu ansat som funktionær på A. Espersen i Fredericia, hvor han er teknisk assistent, og kunne tidligere i december fejre 30-års jubilæum.

Over halvdelen har fået andet job: Få ledige tilbage efter lukning af produktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce