Sådan bedømmer virksomhederne Vejle: Ikke længere i den bedste tredjedel

Vejle rykker fire pladser ned ad ranglisten over danske kommuner med det bedste erhvervsklima ifølge DI's undersøgelse, der bygger på svar fra 128 lokale virksomheder. Arkivfoto

Sådan bedømmer virksomhederne Vejle: Ikke længere i den bedste tredjedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Kommune rutsjer ned ad ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne. Det er de lokale virksomheder, der står bag degraderingen.

Vejle: Vejle kan ikke længere prale med at være i den bedste tredjedel af landets kommuner, når det handler om erhvervsklima.

I al fald er Vejle i Dansk Industris årlige sammenligning af erhvervslivets vilkår i de 98 kommuner, som blev offentliggjort mandag aften, rutsjet ud af det gode selskab med en placering som nummer 35 - fire pladser dårligere end sidste år.

Det er andet år i træk, at Vejle får et dårligere skudsmål i erhvervsklima-undersøgelsen end året før - i 2017 faldt Vejle én plads ned fra nummer 30 til 31.

Siden DI i 2010 startede med at måle det lokale erhvervsklima, har Vejle dog rykket sig en del - fra en placering som nummer 75 i 2010 til altså 35 i 2018.

Sådan bedømmer virksomhederne Vejle Kommune
128 lokale virksomheder har givet Vejle Kommune karakterer på en række parametre, som tilsammen giver kommunen en placering som nummer 35 i DI's erhvervsklima-undersøgelse.

Baseret på virksomhedernes svar er her Vejles placering i ni kategorier: (Tal i parentes er fra sidste års undersøgelse)

Uddannelse: 17. (Ny kategori)

Brug af private leverandører: 21. (57)

Kommunens image: 21. (17)

Kommunal sagsbehandling: 36. (7)

Infrastruktur og transport: 39. (34)

Fysiske rammer: 39. (51)

Information og dialog med kommunen: 40. (51)

Arbejdskraft: 43. (43)

Skatter, afgifter og gebyrer: 54. (57)

Kilde: DI

Tilfredshed med uddannelse

Ifølge Dansk Industri har 128 vejlensiske virksomheder svaret på undersøgelsen. De 128 virksomheder repræsenterer 4754 arbejdspladser, svarende til cirka 13 procent af de privatbeskæftigede i kommunen.

De lokale virksomheder er blevet bedt om at vurdere Vejles erhvervssvenlighed inden for ni kategorier og her scorer Vejle højest i kategorien "uddannelse", der blandt andet dækker skolernes samarbejde med de lokale virksomheder og indikerer tilfredsheden med uddannelsesniveauet i den lokale arbejdsstyrke. Her får Vejle en 17.-plads.

Til gengæld er de lokale virksomheder tilsyneladende ikke så glade for kommunens skatte-niveau. Her får Vejle sin dårligste placering som nummer 59.

Sådan bedømmer virksomhederne Vejle: Ikke længere i den bedste tredjedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce