Samarbejde med erhvervslivet: Kommunen laver 100 ekstra elevpladser

Målet er at få flere unge til at vælge en erhvervsudddannelse. Derfor underskrev EUC Lillebælt, IBC Fredericia, Social- og sundhedsskolen, Fredericia Uddannelsesråd og uddannelsesudvalget for nylig en partnerskabsaftale. Arkivfoto: Søren Gylling

Samarbejde med erhvervslivet: Kommunen laver 100 ekstra elevpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Kommune ønsker, flere unge skal have en erhvervsuddannelse.

Fredericia: Flere unge skal have en erhvervsuddannelse. Det er Fredericia Kommunes klare mål, så derfor har kommunen sat sig et mål om at oprette 100 ekstra elev- og praktikpladser i 2019.

Desuden har man besluttet at give mulighed for såkaldte kombinationsaftaler, hvor eleven deler sin tid mellem en virksomhed og Fredericia Kommune.

- Hvis vi skal lykkes med vores ambitioner om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så skal vi også kunne lokke med attraktive elevpladser. Derfor vil vi gerne have flere virksomheder til at prøve, om elever kunne være en mulighed for dem, og her er kombinationsaftaler en rigtig god mulighed for at prøve det af i kortere perioder og med et minimum af administration, oplyser formand for uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune Pernelle Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Følgende områder er klar til kombinationsaftaler:
EjendomsserviceteknikereErnæringsassistenter

Eventkoordinatorer

Anlægsgartnere

Anlægsstruktører

Brolæggere

IT-supportere

Kontorassistenter

Tandklinikassistenter

Pædagogiske Assistenter

SOSU-Hjælpere

SOSU-Assistenter

Første år hos kommunen

Uddannelsesforløbet for den enkelte elev fastlægges i samarbejde mellem virksomheden og kommunen, men typisk vil det første år foregå i en af kommunens afdelinger. På den måde får virksomheden en elev, der allerede har erfaring og er igennem det første år af sin uddannelse.

Fredericia Kommune står også for rekruttering og den administrative del af elevaftalen, så virksomheden kan koncentrere sig om, at eleven får en god start.

Interesserede virksomheder kan kontakte Fredericia kommunes praktikpladskoordinator; Tor Herløv Reinert på mail: tor.reinert@fredericia.dk eller tlf. 2279 8704.

Samarbejde med erhvervslivet: Kommunen laver 100 ekstra elevpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce