Selskab i opløsning: Står med trecifret milliongæld efter kuldsejlet Shell-handel

Dansk Olieselskab Holding betalte en halv milliard kroner for Shell Raffinaderiet, men handlen blev aldrig for alvor effektueret. Efter næsten halvandet år valgte Shell ved årsskiftet at trække handlen tilbage og fuldt integrere raffinaderiet i Shell-gruppen. Arkivfoto: Shell

Selskab i opløsning: Står med trecifret milliongæld efter kuldsejlet Shell-handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en negativ egenkapital på 425 millioner kroner vælger Dansk Olieselskab at gå i likvidation. Direktør forventer omkostningerne bliver dækket og gælden eftergivet. Shell er tavse.

Fredericia: Handlen med Shell Raffinaderiet i Fredericia blev aldrig effektueret, og nu er Dansk Olieselskab Holding - det selskab, som indgik handlen med raffinaderiet - på vej til at blive opløst. Det sker med en gæld på 425 millioner kroner.

- Jeg har ingen kommentarer udover det, der er at læse i ledelsesberetningen, lyder den korte kommentar fra Tommy Frank, adm. direktør i Dansk Olieselskab Holding, da Fredericia Dagblad spørger, hvad der nu skal ske.

Årsregnskabet for Dansk Olieselskab Holding er netop blevet godkendt af generalforsamlingen, hvor dirigent var Tommy Frank. Dansk Revision Randers har godkendt årsregnskabet. De to selskaber deler adresse i et industriområde i Randers, og ifølge selskabsoplysninger er Tommy Frank i dag den eneste aktive i ledelse og bestyrelse.

Af ledelsberetningen fremgår det, at formålet med selskabet ikke kunne opfyldes, og som en konsekvens deraf forventer ledelsen at opløse selskabet. Det er ledelsens forventning, at det skal ske ved en såkaldt solvent likvidation, da ledelsen forventer, at selskabet vil modtage en gældseftergivelse fra de primære långivere og modtage refusion af omkostninger afholdt i regnskabsåret.

Hvor refusionen på knap 400 mio. kroner skal komme fra er uvist. Tommy Frank henviser alene til årsregnskabet, og Shell har ingen kommentarer.

(artiklen fortsættes efter grafikken)

Jeg har ingen kommentarer ud over det, der er at læse i ledelsesberetningen.
Adm. direktør Tommy Frank, Dansk Olieselskab Holding ApS

Gæld på 425 mio. kr.

Ifølge årsregnskabet er det ikke småpenge, som Dansk Olieselskab forventer refunderet. Alene lønomkostningerne løber op i 13 mio. kroner i regnskabsperioden 4. august 2016 til 31. december 2017. Det vil sige i den periode, hvor Dansk Olieselskab reelt stod for driften af raffinaderiet.

I den periode har der været eksterne omkostninger på 148 mio. kroner, andre driftsomkostninger end løn på knap 336 mio. kroner.

Finansielle indtægter har været på 300.000 kroner, mens de finansielle omkostninger har været på 37 mio. kroner.

Til gengæld fremgår det ikke, at der har været indtægter i regnskabsåret, så alt i alt ender selskabet med et negativt årsresultat på 435 mio. kroner.

Fratrukket en virksomhedskapital på 10 mio. kroner giver det en samlet gæld på 425 mio. kroner. 274 mio. kroner er angivet til kreditinstitutioner, mens de øvrige 151 mio. betegnes som anden gæld i årsregnskabet.

Novo Holding var en af de finansielle bagmænd bag Dansk Olieselskab. Fredericia Dagblad har forsøgt at få en kommentar til, om Novo Holding vil eftergive gælden, men Novo Holding har ingen kommentarer til sagen, oplyser pressechef Christian Scheel.

Dermed er endnu et mystisk kapitel skrevet i sagen om salget af Shell. Dansk Olieselskab med randrusianeren Tommy Frank i spidsen købte i september 2016 Shell Raffinaderiet for 500 mio. kroner.

Handlen blev imidlertid aldrig fuldt realiseret og kort før jul 2017 fik de ansatte på raffinaderiet besked om, at handlen gik efter planen. Efter nytår blev de kaldt sammen og fik at vide, at handlen var afblæst og at raffinaderiet også i fremtiden vil være en del af Shell-koncernen.

Det er aldrig blevet kendt, hvad der skete hen over juledagene. Tommy Frank ønskede ikke at kommentere sagen

- Det eneste, vi kan sige, er, at Shell har besluttet at stoppe salgsaktiviteterne fuldt og helt og bevarer raffinaderiet som en fuldt integreret del af Shell-gruppen, sagde pressechef ved Shell Raffinderiet, Torben Sørensen, i forbindelse med beslutningen.

Selskab i opløsning: Står med trecifret milliongæld efter kuldsejlet Shell-handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce