Shell sender støvsuger på slamsugning - men forventer ikke lugtgener

Shell Raffinaderiet brugte i 2014 omkring 50 mio. kroner på at rense de to store spildevandsbassiner for slam for at stoppe lugtgener fra raffinaderiet på Egeskovvej. Siden har Shell holdt nøje øje med slammængderne, og det er nu tid for den rutinemæssige tømning. Slammet suges op, bliver presset og læsset i containere, som kører tørstoffet til Holland. Det hele foregår i lukkede systemer og burde ikke udløse lugtgener, oplyser Shell. Arkivfoto: Shell

Shell sender støvsuger på slamsugning - men forventer ikke lugtgener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er tale om en rutinemæssig rensning af Shells spildevandsbassiner de kommende uger.

Fredericia: Der er sendt robotslamsugere på job i Shell Raffinaderiets slambassiner. De skal foretage den rutinemæssige oprensning af slam fra raffinaderiets spildevandsbassiner.

- Det er helt efter planen, og vi gør det nu, fordi det er koldt, og vi dermed minimerer risikoen for, at der er lugtgener ved oprensningen, siger pressechef Torben Sørensen, Shell Raffinaderiet.

- Der har været lugtgener for et par uger siden, er det årsagen til, at I nu renser op?

- Nej det er en længe planlagt oprensning. Vi undersøgte også dengang om, der var lugt fra slambassinerne, og det kunne vi ikke registrere. Vi lavede nogle ændringer i processen, og der har ikke været problemer siden, hvis lugten overhovedet kom herfra. Det blev aldrig 100 pct. klart, siger Torben Sørensen.

Slamdannelsen i spildevandsbassinerne er på helt normalt niveau, oplyser Shell.

Vi holder nøje øje med slammængderne i spildevandsbassinerne, og det er nu tid for, at vi får renset igen. Det her helt rutinemæssigt.
Pressechef Torben Sørensen

Lukkede systemer

Shell forventer ikke, at der bliver problemer med lugtgener ved den kommende oprensning.

- Det burde ikke ske, for der er tale om en rensning i lukkede systemer, pointerer Torben Sørensen.

Bassinerne renses ved, at slammet suges op fra bunden af bassinerne og føres i slanger til en specialmaskine, som presser vand fra og gemmer tørstoffet. Tørstoffet overføres til lukkede containere og bliver derefter sendt til Holland, hvor man kan håndtere det miljømæssigt. Bassinerne ventes at være tømt i løbet af to til tre uger.

- Hvis vi får hård frost, kan det give nogle udfordringer på grund af is, men tidspunktet er valgt, fordi det burde være frostfrit, men alligevel koldt, siger Torben Sørensen.

Raffinaderiet vil under oprensningen løbende udtage prøver og analysere disse på eget laboratorium.

Shell sender støvsuger på slamsugning - men forventer ikke lugtgener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce