Støv på havnen skaber stadig problemer: Medlemmerne begynder at flytte

Sådan så en båd ud, da ejeren kom ned i Fredericia Lystbådehavn dagen efter den 16. juli, hvor der havde lagt sig et lag støv på båden. Privatfoto

Støv på havnen skaber stadig problemer: Medlemmerne begynder at flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stadig jævnligt problemer med støv i Fredericia Lystbådehavn. Nu er medlemmerne begyndt at melde sig ud.

Fredericia: Tålmodigheden er tilsyneladende ved at være brugt op for nogle af medlemmerne i Fredericia Sejlklub og Fredericia Motorbådsklub. Årsagen er, at de er utilfredse med den mængde støv, som deres både jævnligt bliver ramt af, når de ligger i Fredericia Lystbådehavn.

- Flere er flyttet på grund af støvet. Det koster dem rask væk 20.000 kroner. De får ingen penge tilbage her, men de er nødt til at betale et andet sted. Tre er flyttet herfra inden for den sidste halvanden måned. Det siger noget om alvoren, fortæller formand for Fredericia Motorbådsklub, Lars Fardrup Nielsen, der har 350 medlemmer i klubben.

Nogenlunde samme melding kommer fra sejlklubben.

- Vi har to medlemmer, som allerede har booket plads i Middelfart, fortæller formand for Fredericia Sejlklub, Morten Cederberg.

Flere er flyttet på grund af støvet. Det koster dem rask væk 20.000 kroner. De får ingen penge tilbage her, men de er nødt til at betale et andet sted. Tre er flyttet herfra indenfor den sidste halvanden måned. Det siger noget om alvoren.
Lars Fardrup Nielsen

Frygter flere melder sig ud til nytår

Der blev i juni holdt et møde mellem ADP, Fredericia Shipping, Fredericia Kommune og lystsejlerne. Som en af løsningerne blev der blandt andet talt om at installere et såkaldt vandgardin, der skal få støvet til at lægge sig. En forsinket pumpe har dog udsat test af vandgardinet.

Senest blev bådene ramt af støv mandag den 16. juli. Formændene fra de to foreninger var begge på ferie, og deres både lå derfor ikke i lystbådehavnen den dag, men de har begge fået informationer fra deres medlemmer om, at bådene blev dækket af fint støv.

- De siger, der er ikke er kommet så meget støv før. Det er hårdt for båden og kalechen, når der kommer støv, der skal vaskes af hele tiden. Det er pisseirriterende. Når man kommer ned og bare vil sidde og drikke en kop kaffe, så skal man først til at gøre rent. Når det er rigtig slemt, kommer det ned i kahytten, siger Morten Cederberg.

Fredericia Kommune har tilsynspligten med Fredericia Havn men havde i uge 29 ikke fået nogen henvendelser om støv i lystbådehavnen, fortæller René Olesen, souschef i teknik- og miljø .

Administrerende direktør i ADP, Nils Skeby melder også, at man ikke har fået klager over støv i lystbådehavnen i den seneste tid.

Imens venter lystbådsejlerne på en løsning. Motorbådsklubben frygter, endnu flere vil melde sig ud.

- Det kan blive endnu værre til næste år. Vi får nok først det rigtige billede at se til januar, hvor medlemmerne skal vælge, om de vil betale for et nyt år, siger Lars Fardrup Nielsen.

Støv på havnen skaber stadig problemer: Medlemmerne begynder at flytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce