Swipp og MobilePay dukker op i flere og flere lokale butikker

Brugen af MobilePay og Swipp i vores dækningsområde er steget voldsomt, hvis vi sammenligner januar 2015 med januar 2016. Foto: MobilePay Presse og Swipp Presse

Swipp og MobilePay dukker op i flere og flere lokale butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

penge - Flere og flere danskere gør brug af de mobile betalingsløsninger MobilePay og Swipp, som ved hjælp af appen på din mobiltelefon nemt, hurtigt og sikkert sender et pengebeløb ind på modtagerens bankkonto. Det har flere butikker og virksomheder bidt mærke i.

I Midt- og Østjylland er den kontantløse betalingsform blevet særdeles udbredt, hvor mange butikker har gjort det til en fast overførelsesmulighed for kunderne på lige fod med en krøllet halvtredser.

For eksempel er antallet af betalinger for MobilePay Business alene fra januar 2015 til januar 2016 steget med 2727 pct. i vores dækningsområde - fra 1.330 betalinger til 37.611.

Tallene er udelukkende for overførsler i butikker og virksomheder, ligesom tallene for privat-til-privat ikke er medregnet. Store samarbejder med f.eks. Bilka medregnes heller ikke, da deres tal indgår i egne opgørelser.

Flere og flere virksomheder

I vores dækningsområde, der tæller Vejle-, Billund-. Hedensted og Ikast-Brande Kommune, er antallet af butikker og virksomheder, der tilbyder betaling med MobilePay steget 82 til 469 det seneste år, mens det samlede beløb af overførelser i 2015 var 3,9 mio. kroner.

Flere betalingsformer

Mens MobilePay udelukkende ejes af Danske Bank, er Swipp produceret i et samarbejde mellem Nordea, Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord, Sydbank, Jyske Bank og foreningen af Lokale Pengeinstitutter. Det store samarbejde gør det svært at indhente tal for deres udvikling det seneste år, fortæller vicedirektør i Swipp Jens Barslund.

- Vores aftaler er lavet med i omegnen af 70 pengeinstitutter i lokalområderne, og så er det det enkelte pengeinstitut, der laver aftalerne med virksomhederne. Derfor har vi ikke et samlet overblik over antallet af aftaler i lokalområdet, siger Jens Barslund, der dog kan tilføje, at Swipp samlet set har cirka 16.000 erhvervsaftaler i Danmark.

Swipp og MobilePay dukker op i flere og flere lokale butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce