Ti Trin Ned er i høj kurs blandt branchefolk


Ti Trin Ned er i høj kurs blandt branchefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På bagsiden af endnu en omgang fransk stjernedrys ud over de danske toprestauranter i skikkelse af Michelin-manden og hans inspektørkorps spørger avisen repræsentanter fra de nationale gastro-guider, hvad der er gourmetmad for dem? Samtidig viser vi vej til branchens bedste bud i Jylland og på Fyn med afsæt i de tre mest anerkendte madguider herhjemme.

Gastronomi: Gourmet eller ikke gourmet?

Det er spørgsmålet. Også for nogle landets gastronomiske eksperter med masser af madanmeldelser og restauranter på samvittigheden. For hvad er gourmet egentlig for en størrelse i dag?

Vi har spurgt en række af Danmarks mest erfarne mundskænke, og svarene er ikke samstemmende. For flere kræver prædikatet gourmet, at der er tale om en ekstraordinær mad-oplevelse. For en anden er kvaliteten af råvarer og tilberedningen i køkkenet afgørende, mens en tredje peger på, at gourmet ikke længere er et udtryk som dem med de største kokkehuer i klassen ynder at bruge, fordi det er blevet for de næstbedste.

Fælles for panelet af madskribenter og gastro-eksperter er, at de alle enten leverer til de største danske madguider eller -apps på markedet eller er medlemmer af Foreningen for Danske Madanmeldere.

Sådan gjorde vi
Listen over de bedst vurderede restauranter i Jysk-Fynske Mediers dækningsområde er lavet med udgangspunkt i de tre aktuelle 2018-udgaver af Guide Michelin, White Guide og Den Danske Spiseguide. Der er ud fra hver guide givet 3, 2 og 1 point alt efter rangeringen. Det vil sige 1 point for én Michelin-stjerne og så fremledes her, mens både White Guide og Den Danske Spiseguide arbejder med mere end tre kategorier - henholdsvis fem og seks klassificeringer. I de to sidstnævnte tilfælde er der givet point til restauranter placeret i de tre øverste kategorier og igen 3, 2 eller 1 point.Restauranter med den højeste samlede score er således kommet med på listen, og hver restaurant har minimum skulle have to point:

Lad os tage et par eksempler. De to topscorere Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og Frederikshøj i det østjyske får begge syv point. Henne Kirkeby Kro har to Michelin-stjerner og placeret på næsthøjeste niveau i White Guide (2 point) og i højeste kategori i Den Danske Spiseguide (3 point). Frederikshøj har en Michelin-stjerne, men restauranten er i øverste kategori (3 point begge steder) hos både White Guide (International Mesterklasse) og Den Danske Spiseguide (Europe Exclusive Elite).

Den komplette liste tager sig sådan ud:

Henne Kirkeby Kro, Henne (7 point) Frederikshøj, Aarhus (7 point)

Ti Trin Ned, Fredericia (6 point)

Restaurant Koch, Aarhus (5 point) Molskroen, Ebeltoft (5 point) Falsled Kro, Millinge (5 point)

Fru Larsen, Langå (4 point) Lieffroy, Nyborg (4 point)

Substans, Aarhus (3 point) Karoline Amalie, Silkeborg (3 point)Memu, Vejle (3 point)

Domestic, Aarhus (2 point) Gastromé, Aarhus (2 point) Tree Top, Vejle (2 point) Sønderho Kro, Fanø (2 point) Ros, Tønder (2 point) Hærværk, Aarhus (2 point)The Balcony, Odense (2 point) Pasfall, Odense (2 point) Nordisk Spisehus, Aarhus (2 point) Sortebro Kro, Odense (2 point) Restaurant Èt, Aarhus (2 point)Mejeriet, Mårslet (2 point)

Ti Trin Ned er i høj kurs blandt branchefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce