Aldrende Due ramte overliggeren, men FC vandt over Nykøbing

Det lykkedes for FC Fredericia at holde fokus på 1. division og slå Nykøbing på trods af den forestående pokal-semifinale. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Aldrende Due ramte overliggeren, men FC vandt over Nykøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia vandt 1-0 over Nykøbing og er fortsat med i kampen om top-tre. Kenan Hajdarevic scorede det enlige mål. Det første siden sin tilbagevenden til Fredericia.

Fredericia: FC Fredericia leverede en professionel indsats og vandt over Nykøbing FC på en dag, hvor spillet aldrig nåede flyvehøjde. FC vandt 1-0.

FC Fredericia var tvunget til udskiftninger. Mads Eriksen og Anders Holvad var skadet, og spanske Piscu måtte lure på fra tilskuerrækkerne grundet karantæne. Det gav plads til Andreas Nordvik, Erik Nissen og Esben Petersen i startformationen.

Begge hold havde optræk til gode situationer i en tam affære, hvor den helt store chance først materialiserede sig kort før de to mandskaber gik i omklædningsrummet.

Nykøbing forsøgte sig primært med skud fra kanten af feltet og havde en håndfuld, som dog var af al for lav kvalitet og derfor strøg både over og forbi mål. FC Fredericia var nærgående på et par dødbolde, hvor først Erik Nissen headede snert forbi og siden Christian Sørensen bragede et frispark millimeter ved siden af fjerneste opstander.

FC havde optræk til gode ting, men den sidste aktion var som regel af for lav kvalitet, og Nykøbing kunne relativt let afvise tilnærmelserne.

Nicolai Jessen blev gæsternes store synder. Kort før pausefløjt blev han spillet helt fri i feltet. Alene med Nybo kiggede han op og forsøgte at placere bolden ude ved stolpen, men han ramte indersiden af den, så bolden sprang ud igen.

Kort efter blev han sendt af sted i en kontra, og det lignede i lang tid en friløber, men han var ikke hurtig nok med bolden, og derfor kunne en spurtende Mikkel Hedegaard fare tilbage og tackle ham med stor kraft, så han aldrig kom til afslutning. Mere skete der ikke i en første halvleg, som ikke går over i fodboldhistorien.

Kenan scorer

Anden halvleg var ikke meget vildere end første, men FC virkede bedre. Kenan Hajdarevic kom på banen og havde hurtigt indflydelse på spillet, da han tog et godt dybdeløb, således Mikkel Hedegaard kunne finde ham med en blændende pasning. Han lavede en finte bagom eget støtteben og fandt Esben Petersen på tværs, men hans forsøg på at vippe bolden over en fremstormende målmand var frugtløs.

Man sad og tænkte, at kampen ville ende 0-0, men så: En genialitet fra Esben Petersen. Han tog et træk på sin kant og hamrede bolden fladt mod mål. Keeperen kunne blot halvklare, og Kenan Hajdarevic var klar til at kaste sig over den og sende den i nettet. 1-0.

Nykøbing virkede færdig, og FC pressede på for at lukke kampen, men 36-årige Anders Due kom nu alligevel frem til en god chance. En flad tværbold fik lov at stryge hele vejen gennem feltet, og den aldrende Due stod klar fra en spids vinkel. Han huggede bolden på overliggeren. Det var tæt på.

Gæsterne kom frem til flere muligheder mod slutningen af kampen, var især tæt på i 89. minut, hvor et hårdt indlæg blev dirigeret over tæt under mål.

I det hele taget forsøgte Nykøbing at presse på men havde ikke evnerne til at score, og derfor skete der ikke mere. FC vandt og kan nu se frem til pokalsemifinalen onsdag mod Silkeborg med øget selvtillid.

Desværre vandt både Viborg, Esbjerg og Vendsyssel samtidig deres kampe, så FC kom ikke tættere på top tre. Men afstanden på syv point er intakt med en kamp i hånden.

Aldrende Due ramte overliggeren, men FC vandt over Nykøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce