FC starter nyt pokaleventyr: Det er porten til store oplevelser

Niels Letort fanget af linsen i en pokalkamp mod Brabrand. Han vil ud og vise, at han fortjener fast spilletid - også i 1. division - når FC møder Ringe i pokalen. Arkivfoto

FC starter nyt pokaleventyr: Det er porten til store oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia indleder sin jagt på pokalsucces onsdag aften, hvor klubben spiller i første runde mod Ringe. Ifølge midtbanespilleren Niels Letort reddede pokalturneringen FC's sæson 2017/18.

Fredericia: FC Fredericias største kamp nogensinde.

Den blev spillet den 25. april 2018 og var et opgør mod Silkeborg IF i semifinalen af pokalturneringen. 3905 mennesker mødte op på Monjasa Park, og FC Fredericia mærkede, at folk gerne vil komme på stadion, når anledningen er stor nok.

Onsdag aften påbegynder FC jagten på endnu en stor oplevelse i pokalen, når klubben møder den upåagtede fynske serie 1-klub Ringe BK. Ifølge midtbanespilleren Niels Letort reddede pokalturneringen FC Fredericia i sidste sæson.

- Ja. Det er det helt rigtige at sige, for den gjorde, at vi står her i dag og ser tilbage på sidste sæson med glæde, fortæller Niels Letort.

Han mener dog også, at pokalturneringen kom til at gøre ondt i 1. division.

- Den kom også til at ødelægge noget for os, det tror jeg, at vi skal være ærlige at indrømme. Det var hårdt at spille onsdag-søndag-onsdag-søndag, og den kom oven i til at koste noget fokus, siger han.

- Når man står med en pokalfinale indenfor rækkevidde, har man jo ikke lige lyst til at blive skadet i en 1. divisionskamp, fortæller Niels Letort.

For os er det ikke en kamp, vi bare skal igennem. Vi er nogle spillere, som får lov at starte inde, og vi vil vise, hvad vi kan.
Niels Letort, midtbanespiller, FC Fredericia
Forventet startformation
4-2-3-1:Andreas Raahauge -

Uzo, Manjrekar James, Mathias Johannsen, Jacob Buus -

Victor Torp, Niels Letort -

Esben Petersen, Christopher Gertsen, Mathias Jacobsen -

Sebastian Buch.

Respekt for pokalturneringen

FC Fredericia kommer til Ringe med et hold, hvor der er syv nye navne i forhold til startopstillingen mod FC Roskilde søndag. Men assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard vil ikke høre tale om, at man "sparer" spillere.

- Det er ikke det udtryk, jeg vil bruge. Vi spiller med dem, som vi gerne vil se spille. Pokalturneringen er en god mulighed for at få hele sin trup i spil, siger han.

Ringe spiller i serie 1 og er en mikroskopisk modstander for FC, men klubben tager alligevel kampen dybt seriøst. Morten Dahm Kjærgaard var i Ringe mandag for at lure på en træningskamp. Og han noterede flittigt ned undervejs.

- Jeg fik set, hvor meget fodbold egentlig betyder for mennesker. Det var en hyggelig klub, hvor stemningen var rigtig god. Vi skylder sådan en klub respekt. Både for klubben men også for pokalturneringen, siger Morten Dahm Kjærgaard.

- De mennesker, der møder op, vil jo ikke se sådan en halvslatten udgave af FC Fredericia, som regner med at kunne køre den hjem på rutinen. De forventer, at vi kommer og leverer en ordentlig indsats, og det stræber vi efter, fortæller han.

Vil vise, hvad vi kan

Under tirsdagens træning var cheftræner Jonas Dal på kursus, så Morten Dahm Kjærgaard kørte spillerne gennem den hårde træning. Det har han prøvet før, så det var der ikke noget odiøst i.

Han ved godt, at der skal meget til for at FC taber til Ringe.

- Så er vi ude i en situation, hvor vi kommer og slet ikke gider yde en indsats. Sådan en situation, hvor vi nærmest er trætte af hinanden fra start. Vi vil gerne ud og lukke kampen på de første 30 minutter, så vi kan gå til den med lidt mere ro i de resterende 60 minutter, siger assistenttræneren.

FC starter nyt pokaleventyr: Det er porten til store oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce