Har bedste udgangspunkt i årevis: FC har ét mål for foråret

Chuma Anene var med, da FC havde sin første træning efter julepausen. Det forventes, at han fortsætter i klubben på en lejeaftale fra FC Midtjylland. Foto:Yilmaz Polat

Har bedste udgangspunkt i årevis: FC har ét mål for foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia indledte træningen frem mod forårssæsonen med sit bedst udgangspunkt siden 2010. Der er ét mål for truppen: Top-3. Det var bemærkelsesværdigt, at der ikke var nogen nye spillere på træningsbanen.

Fredericia: Jonas Dal har spillet og trænet fodbold hele sit liv, men torsdag i KFUM Parken i Fredericia oplevede cheftræneren noget, han ikke havde oplevet før.

FC Fredericia indledte træningen frem mod foråret med lutter kendte ansigter. Ingen havde forladt klubben og ingen nye var kommet til.

- Nej, det har jeg aldrig prøvet før. Men det har været strategien. Vi har været rigtig godt tilfreds med spillerne i efteråret, og vi har ønsket at fastholde truppen. Vi har hele tiden ønsket at have en stamme af vores egne spillere, og så måske skifte ud i dem, vi lejer fra Midtjylland, sagde Jonas Dal.

FC-spillerne var som køer, der blev sluppet på græs for første gang efter en lang vinterpause. Stemningen var høj - der er heller ikke grund til andet, for klubben indtager tredjepladsen. Den bedste position ved en overvintring siden Peter Sørensens nær-oprykning i 2010.

- Der er én ting at spille for i 1. division, og det er oprykning. Så selvfølgelig er det det, vi går efter. Alt andet ville være mærkeligt. Så kan der være alt muligt i løbet af en halvsæson der gør, at vi ikke når vores mål. Men har vi stolpe-ind, rykker vi op, sagde cheftræneren.

Da jeg selv spillede, tog jeg alting sekund for sekund. Det nytter ikke at kigge på næste kamp, man skal kigge på det næste sekund. Den tilgang forsøger jeg hele tiden at lære spillerne.
Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia
Jonas Dal har aldrig før prøvet at starte i januar uden nye ansigter i truppen. Thomas Mikkelsen i forgrunden får stadig lov at træne med FC, inden han skal tilbage til Island og spille. Foto:Yilmaz Polat
Jonas Dal har aldrig før prøvet at starte i januar uden nye ansigter i truppen. Thomas Mikkelsen i forgrunden får stadig lov at træne med FC, inden han skal tilbage til Island og spille. Foto:Yilmaz Polat

Fjerdeplads er en skuffelse

Op til træningsstarten var der tvivl om to spillere: Chuma Anene og Michael Baidoo. Chuma Anene var til stede ved januars første træning, og Jonas Dal sigter imod, at angriberen, som nu er på kontrakt i FC Midtjylland, bliver lejet til FC endnu en halvsæson.

Mere tvivl er der om Michal Baidoo, som i skrivende stund er indisponibel grundet en ghanesisk landsholdssamling. Han kunne blive en af dem, der skal byttes ud.

En, som FC Fredericia ikke kan undvære, er kantspiller og topscorer Christian Sørensen. Han er som regel ligefrem i sine bemærkninger, og det var han også, da han blev bedt om at forholde sig til halvsæsonen der venter.

- Top-3 er det eneste, der betyder noget. Vi skal ende i top-3, og så er jeg ellers fløjtende ligeglad med, hvordan det sker. Om vi spiller smukt eller ækelt er, for mig, fuldstændig ligegyldigt, sagde topscoreren.

Så hvis I står med en fjerdeplads, når sæsonen er ovre, vil det være en skuffelse?

- Ja, lød den kontante melding.

Det giver tryghed

Heller ikke Christian Sørensen har oplevet at møde op efter en juleferie og se lutter kendte ansigter i en trup.

- Det er en god ting, for nu har vi en lang opstart med de samme mennesker. Det er fedt, at vi kan blive i samme spor, som vi startede på, da Jonas kom til. Det giver tryghed at vide, at vi har det samme hold, som da vi gik på ferie, siger Christian Sørensen.

FC havde stort set alle mand klar. Mathias Johannsen kom luntende ud på banen en halv time efter holdkammeraterne. Han plejer stadig den delvist overrevne lyske, som holdt ham ude i de sidste efterårskampe. Desuden er Mathias Jacobsen fortsat ude på ubestemt tid med store rygproblemer. Hans udsigter er mere dystre.

Tilbage var dog Erik Nissen, som indgik i den fulde træning. Han var ude hele efteråret med et brækket ben.

FC Fredericia indleder en lang række træningskampe på onsdag, hvor FC spiller på udebane mod superliga-klubben AC Horsens.

Har bedste udgangspunkt i årevis: FC har ét mål for foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce