Træningslejren er en mulighed for at nørde igennem

Jesper Sørensen (tv) og Morten Dahm Kjærgaard får ikke brug for store jakker og huer i Tyrkiet. Temperaturen siger 21 grader, og det giver mulighed for at gå i dybden med det taktiske. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Træningslejren er en mulighed for at nørde igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia tager lørdag på træningslejr i Tyrkiet. Spillerne og træneren glæder sig til at gå i dybden med taktikken og blive rystet sammen.

Fredericia: Temperaturen sagde 1,5 grader, da FC Fredericia torsdag trænede for sidste gang, før spillerne og trænerne lørdag rejser til Tyrkiet på en ugelang træningslejr.

Dernede er der 21 varmegrader og et helt andet klima end det, man finder herhjemme.

Netop klimaet er et af kardinalpunkterne, når cheftræner Jesper Sørensen skal forklare, hvorfor det er så vigtigt at komme på træningslejr. I det behagelige klima kan spillerne nemlig sagtens stå stille og modtage dybe, taktiske dessiner uden at fryse.

- Det giver os rigtig meget tid til at arbejde med detaljerne. Det er svært herhjemme, fordi spillerne skal være stationære for længe, forklarer cheftræneren.

En anden fordel er, at der i Tyrkiet skal trænes og spilles på rigtig græs og ikke kunstgræs.

- Det bliver også en positiv oplevelse, for vi kommer jo til at spille på rigtig græs hele sæsonen. Så ved jeg godt, at vi skal tilbage på kunst, når vi kommer hjem, men det gør ikke så meget, siger Jesper Sørensen.

Han håber desuden på, at spillerne i ugen der kommer kan blive rystet bedre sammen. De kommer til at tilbringe hele dage sammen, og det giver muligheden for at lære hinanden bedre at kende.

- Jeg håber ikke, at vi er i krig med hinanden, når vi kommer hjem, siger cheftræneren og griner.

Jeg glæder mig sådan set mest af alt til at komme derned og sove igennem.
Dennis Høegh, familiefar og FC-angriber.

Skal sove igennem

Dennis Høegh har spillet i FC Fredericia i knap tre år, men dette bliver hans første træningslejr med klubben.

- Jeg glæder mig sådan set mest af alt til at komme derned og sove igennem. Jeg ser frem til en hel nat uden at blive vækket af børn, siger han med et smil.

Han har været på træningslejr med andre klubber og påpeger ligesom sin cheftræner, at det giver mulighed for at nørde taktikken ned til mindste detalje. Men han lægger især vægt på det sociale aspekt.

- Vores trup er spredt for alle vinde. Der er nogen, der bor i Esbjerg, Odense, Aarhus og så videre. Mange af os har travlt med at komme hjem og studere eller hjem til familien efter træning, så det her er en kærkommen mulighed for at være sammen med sine holdkammerater, siger Dennis Høegh.

Svært at spå om effekten

Effekten af en træningslejr er umulig at måle. Sidst, FC Fredericia var af sted, var under Nicolai Wael i 2015. Et par måneder senere var FC på vej i 2. division, og Wael blev afskediget. Men var FC rykket ned uden træningslejren? Det er umuligt at spå om.

I år er situationen en ganske anden, idet Jesper Sørensens udgave af FC Fredericia sluttede efteråret glimrende af og byder sig til i top-3.

I Tyrkiet skal FC spille to træningskampe, en mod polske Katowice den 13. februar og en anden mod en endnu ukendt modstander den 17. februar.

Træningslejren er en mulighed for at nørde igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce