Vildt FHK-comeback i skandaløs vandkamp

Fredericia hk spiller mod Nordfyn.

Vildt FHK-comeback i skandaløs vandkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FHK måtte nøjes med uagjort mod bundholdet Frederikshavn efter en kamp, som både var ringe på og udenfor banen. Den blev afbrudt og flyttet undervejs på grund af vand.

Fredericia: Fredericia HK skuffede og spillede 25-25 mod bundholdet Frederikshavn hjemme i Thansen Arena. Kampen var frygtelig at beskue, og den blev endda rykket til en ny hal undervejs, fordi det flød med vand i hal 1.

Begge mandskaber havde vanskeligheder ved at få angrebsspillet til at flyde, og kampen skulle ind i sit 10. minut, før FHK fik scoret for første gang.

Efter adskillige angreb, der var blevet afsluttet for ringe, tog Rune Andersen sagen i egen hånd og scorede til 1-1. Ja, der var blot scoret to mål efter 10 minutter. Kombinationen af to solide forsvarsmure og elendige afslutninger gjorde udslaget.

Gud ske lov var Jimmi Andersen mødt ind på arbejde og havde rullet et jerntæppe ned foran sit mål. Han tog det meste, og derfor var kampen stadig tæt trodse den tandløse FHK-offensiv.

Målmandens gode præstation ændrede dog ikke ved, at FHK-mandskabet som helhed kom ud til kampen på helt uacceptabel vis. Bundniveauet blev vist frem, og det er lavt. Efter et kvarter tog en rasende Jesper Houmark sin første timeout, på det tidspunkt var Frederikshavn foran med 6-2.

Undervejs blev det pauvre spil også for meget for skadede Peter Nielsen, der rejste sig fra sin plads på tribunen og råbte sin frustration ud. Det var en af de dage, hvor han rigtig gerne ville have indtaget sin plads som ledestjerne på halgulvet.

Fredericia HK-Frederikshavn 25-25 (11-14)
1. division, mændMål for FHK: Rune Andersen 5, Frederik Krarup 5, Kasper Young 4, Jakob Frederiksen 4, Marcus Rahbek 3, Jakob Mikkelsen 2, Kasper Foder 1, Jimmi Elmgaard 1.
Håndboldkampen mellem FHK og Fredericia måtte rykkes ind i den mindre hal 2 p.g.a. af vand på banen i den større hal 1. Foto: Søren E. Alwan
Håndboldkampen mellem FHK og Fredericia måtte rykkes ind i den mindre hal 2 p.g.a. af vand på banen i den større hal 1. Foto: Søren E. Alwan

Vand i hallen

Stillingen sagde alt: 8-2 til gæsterne efter 18 minutter. Jimmi Andersen begyndte at falde i niveau bag en pulveriseret rød forsvarsmur, og med ni minutter til pausen, var gæsterne foran med 10-4. Gæster, som vel at mærke inden kampen var tredjesidst i 1. division.

Som om FHK-spillernes manglende indstilling ikke var nok, så begyndte det mod slutningen af halvlegen at vælte ind med vand fra den side af hallen, der er under konstruktion. Ydermuren er blevet pillet ned, og snevejret udenfor sendte kaskader af vand ind i området omkring gæsternes bænk. Tilskuerne blev evakueret, og der opstod en længere pause.

Kampen blev flyttet ind i hal 2, og en totalt uacceptabel håndboldkamp blev kortvarigt endnu værre. Heldigvis tog tilskuerne det pænt, og arbejdet på at stoppe hallens ydervæg var allerede i gang.

De mere ydmyge rammer gjorde dog et eller andet godt for hjemmeholdet, som lagde fint ud, da kampen endelig blev genoptaget. FHK fik lukket hullet til tre mål, og da Jimmi Andersen reddede et straffekast i sidste sekund, så holdene kunne gå til pause med stillingen 14-11 til gæsterne, var der håb for anden halvleg.

FHK skulle dog indlede de sidste 30 minutter med to mand i undertal, fordi først Jakob Mikkelsen og siden Jimmi Elmgaard blev udvist. Sidstnævnte brokkede sig uklogt til to minutter.

Dommerne havde ingen god kamp, men FHK var selv skyld i sine store kvaler.

Et vildt comeback

FHK klarede sig udmærket over den vanskelige periode med to mand i undertal, og efter 36 minutter kunne Frederik Krarup springe højt og smække bolden i mål til 13-16. FHK spillede mere direkte og var mere kliniske i afslutningerne, og det gav vitalitet til hjemmeholdets spil, som ellers havde haltet voldsomt.

Efter 39 minutter blev føringen lukket til ét mål. Marcus Rahbek leverede scoringen, der genetablerede en fuldstændig lige kamp.

Hvis kampen var et racerløb, var FHK den bil, der ligger i slipstrømmen og forsøger at komme forbi. Kasper Youngs kanon af en underhånd sørgede for at holdet afstanden på et mål, før Frederikshavns træner smed det grønne timeout-kort. Han kunne godt se, hvor kampen var på vej hen. Det hjalp dog intet, for kort efter kunne solide Kasper Foder udligne: 19-19.

Helt tæt til sidst

Christian Wetche kom ind og nappede et straffekast, og Jakob Frederiksen udnyttede situationen til at bringe FHK foran for første gang i opgøret. Frederikshavn forsøgte at hænge fast, men nordjyderne syntes knækkede af FHK's vilde comeback.

FHK kom foran med 23-21, da Rune Andersen dybt fra egen banehalvdel kunne finde et tomt net, fordi gæsterne havde taget målmanden ud i undertalsspil.

Gæsterne gav ikke op, og kampen var helt lige til det sidste. Med halvandet minut igen kunne Frederikshavn udligne til 24-24, og kampens afslutning blev en gyser.

Frederik Krarup scorede til 25-24, men gæsterne havde bolden med 45 sekunder igen. Kasper Foder modtog et direkte rødt kort med 15 sekunder igen, og nu var presset i høj grad på hjemmeholdet. Gæsterne fik straffe, og der blev udlignet til 25-25. FHK tog timeout og havde 14 sekunder til at vinde.

Det lykkedes ikke. Jakob Frederiksen misbrugte fra en spids vinkel, og en på alle måder skandaløs kamp endte med 25-25.

Vildt FHK-comeback i skandaløs vandkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce