14 dage med togbusser til og fra Fredericia

Banedanmark elektrificerer jernbanen mellem Aarhus og Aalborg. Derfor skal tog køre langsommere som her ved Hadsten. Det medfører, at DSB må sende flere lokomotivførere op til strækningen, så vagtplanerne går op. Hvad der igen betyder busser i stedet for visse tog omkring Fredericia i 14 dage. Arkivfoto: Jacob Vestervig

14 dage med togbusser til og fra Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokomotivførere er i mangel, fordi de midlertidigt skal bruges i Nordjylland. Fredericia, Børkop og Brejning rammes.

Fredericia: De skal i den nærmeste fremtid haste afsted til Nordjylland, hvor der er mangel.

Derfor er der færre lokomotivførere i Sydjylland fra mandag 17. september til og med søndag 30. september.

Situationen betyder, at DSB erstatter enkelte regionaltog med busser mellem Aarhus H og Fredericia. Til og fra Børkop og Brejning indsætter DSB busser, når der ikke kører regionaltog, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ændringerne skyldes, at der er brug for flere lokomotivførere på strækningen mellem Aarhus og Aalborg, hvor Banedanmarks signalarbejde forlænger køretiden med 45 minutter. Det medfører nedsat hastighed, og derfor er der brug for flere lokomotivførere, for at deres vagtplaner skal gå op, forklarer DSB til Fredericia Dagblad.

Tjek selv
DSB oplyser, at www.rejseplanen.dk er opdateret med ændringerne fra 17. til 30. september.

Hvor der er færrest

- Det er desværre nødvendigt at betjene Børkop og Brejning med togbusser for at få planlægningen af kørslen til at hænge sammen, nu, hvor Banedanmarks signalarbejde er forsinket, forklarer DSB's informationschef, Tony Bispeskov, i pressemeddelelsen:

- Vi har indsat togbusserne på de strækninger, hvor vi har færrest kunder.

Intercity- og intercitylyntogene kører uændret mellem Københavns Lufthavn i Kastrup/København H og Aalborg/Frederikshavn.

I Hedensted standser intercity- og intercitylyntog ekstraordinært, når der ikke kører regionaltog.

Fredericia-Esbjerg

På strækningen mellem Fredericia og Esbjerg er enkelte regionaltog ligeledes erstattet af busser fra 17. til 30. september.

Intercitytogene kører uændret mellem Østerport/København H og Esbjerg.

Tony Bispeskov fortæller, at langt størstedelen af kunderne mellem Fredericia og Esbjerg rejser mellem de store stationer, hvor de fortsat kan benytte intercitytog.

På strækningen mellem Aarhus H/Fredericia og Tinglev er to tog udskiftet med busser søndag 23. og 30. september. Det drejer sig om intercitytoget fra Aarhus H klokken 13.38 og fra Tinglev klokken 16.12.

Mandag-lørdag kører intercitytogene uændret på denne strækning.

14 dage med togbusser til og fra Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce