18-årig dømt for afpresning: - Jeg smadrer dig sammen med LTF

En 18-årig mand fra Fredericia er blevet dømt for forsøg på afpresning. I jagten på at få en anden til at betale ham 2000 kroner truede han blandt andet med tæsk af LTF. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

18-årig dømt for afpresning: - Jeg smadrer dig sammen med LTF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med trusler om tæsk sammen med LTF forsøgte en lokal 18-årig at afpresse en anden til at betale 2000 kroner. Det lykkedes dog aldrig, og i stedet har fredericianeren nu en plet på sin straffeattest.

Fredericia: En ung fredericiansk mand blev for nylig ved Retten i Kolding kendt skyldig i forsøg på afpresning.

Episoden går tilbage til mellem 18. januar og 5. februar 2018, hvor den 18-årige mand havde truet en anden person med vold. Måden, det blev gjort på, var via mediet, Snapchat.

Målet var at presse 2000 kroner ud af en unavngiven person, og der var åbenbart tale om betaling af en dummebøde. Det fremgår af et anklageskrift, Fredericia Dagblad har fået aktindsigt i.

Men hvad der præcis lå forud for en sendt snapchat-besked, melder historien ikke noget om.

Nægtede afpresning

- Din lille jøde. Du snakker højt igen, så du kan vælge mellem dum bøde eller tæsk. Dum bøden er på 2000. Hvis du screenshotter, får du begge dele. Hilsen ham du snakker lort om igen.

Sådan havde den nu dømte mand skrevet til en anden, og ved en telefonsamtale samme dag havde han sagt:

- Du skal betale 2000 kroner. Hvis ikke så smadrer jeg dig sammen med LTF (banden Loyal To Familia, red.).

Personen, der blev forsøgt afpresset, valgte dog ikke at betale pengene.

Den 18-årige nægtede ved retsmødet forholdet og i det hele taget at have haft fortsæt til at afpresse, men han erkendte derimod, at han havde sendt beskeden, oplyser mødende anklager fra Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi, Tanja Mikkelsen.

Fredericianeren blev idømt 40 dages betinget fængsel. Han valgte ikke at anke dommen, og ved retssagen var der ikke fremsat et erstatningskrav fra den forurettede part mod den nu dømte mand.

18-årig dømt for afpresning: - Jeg smadrer dig sammen med LTF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce