93-årig holocaust-overlever fejrer befrielsesdag i biograf i Fredericia

93-årige Arlette Andersen fra Fredericia er en af de sidste overlevende fra Holocaust. I denne måned er det 73 år siden, at Auschwitz blev befriet. Privatfoto.

93-årig holocaust-overlever fejrer befrielsesdag i biograf i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auschwitz-dag med 93-årige Arlette Andersen i Panorama Fredericia. Hun er en af de sidste overlevende fra den berygtede udryddelseslejr i Polen.

Fredericia: I denne måned er det 73 år siden, at nazisternes berygtede udryddelseslejr Auschwitz blev befriet. På det tidspunkt var den dengang 20-årige Arlette Levy sendt ud på en udmagrende flere måneder lang dødsmarch sammen med tusindvis af andre udsultede Auschwitz-fanger. I maj 1945 vendte hun hjem til Paris, som én af de få franske jøder, der overlevede Holocaust.

Lørdag 27. januar fra klokken 19.30 og et par timer frem markeres den særlige begivenhed i biografen Panorama Fredericia. Akkurat som i fjor vil Arlette Andersen og hendes familie deltage i arrangementet, som Thomas Kvist Christiansen fra Kvist Film & Kommunikation står bag.

På Auschwitz-aftenen bliver der vist et uddrag af dokumentarfilmen om Arlette Andersen. Herudover vises en film med en række klip og fortællinger, som ikke kom med i dokumentarfilmen "Arlette - en historie vi aldrig må glemme".

- Vi har stadig sidste års Auschwitz-aften i erindring. Derfor vil vi, så længe det giver mening, markere denne dag i Fredericia - i den by, hvor én af de sidste overlevende fra Auschwitz bor, nemlig den nu 93-årige Arlette Andersen, fortæller Thomas Kvist Christensen.

Sigøjnerbørn i Auschwitz

Aftenen i Panorama byder også på en særlig historie om sigøjnerbørnenes skæbne i Auschwitz. Fortællingen leveres af forfatteren Peter Langwithz Smith, Esbjerg.

Peter Langwithz Smith udgav i 2004 bogen "Auschwitz", den første samlede fremstilling på dansk om koncentrations- og udryddelseslejren Auschwitz. Og i 2012 udgav han bogen "Neuengamme - koncentrationslejren 1938-1945".

Billetpris for Auschwitz-dagen i Panorama Fredericia er 80 kroner. Biletter kan købes på biografens hjemmeside. /EXP

93-årig holocaust-overlever fejrer befrielsesdag i biograf i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce