ADP anlægger brandvej for en sikkerheds skyld

Gravemaskinerne er i gang med at etablere en brandvej mellem Centerhavnsvej/Holstensvej og virksomheden Samtank. På arealet, hvor vejen skal placeres, lå tidligere i mange år et olieudleveringsdepot. Foto: Nana Hanghøj

ADP anlægger brandvej for en sikkerheds skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADP A/S har sendt gravemaskinerne i gang for at anlægge en brandvej fra Centerhavnsvej til virksomheden Samtank. Vejen skal give beredskabskøretøjer hurtig og direkte adgang til risikovirksomheden, hvis uheldet skulle være ude.

Fredericia: Havneselskabet ADP er i gang med anlæg af en godt 110 meter lang brandvej mellem Centerhavnsvej og virksomheden Samtank. Vejen løber stort set parallelt med Holstensvej.

- Men vi får en vej, som vil give beredskabet en direkte vej til virksomheden, hvis uheldet skulle ske, siger direktør for ADP A/S Rune Rasmussen, der ser vejprojektet som rettidig omhu.

Vejanlægget er i gang hen over arealet, hvor der tidligere var udlevering og oplag af olieprodukter. Anlægget blev lukket ned i 2005, bygningerne fjernet, og olietanke gravet op.

I forbindelse med anlægget af brandvejen bliver der gravet et lag jord af, før man kan begynde opbygning af vejen, som skal ske med nedbrydningsmaterialer fra bygninger på Centerhavnsvej og Vesthavnsvej. Materialerne har ligget i depot på hjørnet af Strandvejen-Holstensvej.

Der skrabes 900 ton muldjord af, der hvor vejen skal bygges op. Jorden lægges i mellemdepot, så det kan undersøges, om den eventuelt kan genindbygges i vejen eller indeholder stoffer, der betyder, at den skal renses.

Samtank har styr på benzin og olie
Samtank A/S er et lagerselskab for flydende produkter med speciale inden for olie- og benzinprodukter, men oplagrer også andre flydende produkter.Virksomheden sørger for losning/lastning af skibe, oplagrer i tanke og stiller udleveringsfaciliteter til rådighed for kunderne.

Anlægget i Fredericia udgør et af selskabets tankanlæg, som er fordelt på fire byer i hele landet. Hovedkontoret er placeret i Aarhus.

Samtank A/S er ejet af YX Danmark A/S og OK a.m.b.a. og håndterer i følge selskabets hjemmeside 40 pct. af det danske benzinmarked og 30 pct. af det totale olie marked.

ADP anlægger brandvej for en sikkerheds skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce