Ændringer på vej på jobcenteret: Politikere følger 23 anbefalinger fra analyse

For nylig er der blevet holdt to dialogmøder om Fredericia Jobcenter og social- og beskæftigelsespolitik. Samtidig bliver der udarbejdet analyser af jobcentret. Senest har politikerne sagt ja til 23 anbefalinger til jobcentret. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ændringer på vej på jobcenteret: Politikere følger 23 anbefalinger fra analyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Jobcenter bliver i øjeblikket gennemanalyseret. Resultaterne kommer drypvis. Denne gang handler det om lokalerne i Danmarksstræde og sagsbehandlerskift.

Fredericia: Fredericia Jobcenter er i øjeblikket underlagt en større analyse. Analysen kommer på baggrund af flere års kritik af jobcentret fra borgere og politikere.

Analysen begyndte i efteråret 2018, og man er nu nået til analyse nummer fire og fem, som handler om henholdsvis "borgernes møde med jobcentret i Danmarksstræde" og "færre sagsbehandlerskift og kortere ventetid".

- Vi har tiltrådt alle anbefalinger, og vi er rigtig godt tilfredse med det arbejde, der er udført, siger formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Der er ialt 23 anbefalinger i de to delanalyser. Fra analysen om Danmarksstræde lyder det blandt andet i konklusionen: "I denne undersøgelse er bunken af positive udtalelser fra borgerne større end bunken af negative. Mange af de adspurgte borgere er tilfredse med den indsats, medarbejderne tilbyder i jobcentret, men føler medarbejderne er begrænset af systemet".

Anbefalingerne er blandet andet, at første møde på jobcentret udvides fra 30 minutter til en time, der skal være møderum til akut opståede samtaler, dagsorden i mødeindkaldelser og overblik over Kontaktcentrets opgaver.

Vi får nu en ny organisation med mere samarbejde på tværs, og det underbygger, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs i jobcentret og have færre sagsbehandlerskift.
Peder Tind (V), udvalgsformand

Sværere at komme i job

Den anden analyse handler især om sagsbehandlerskift, som ifølge en undersøgelse kan nedsætte aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres chancer for at komme i job med 22 procent.

Analyseenheden anbefaler derfor blandt andet overlevering mellem sagsbehandlere ved skift, få skift, tværprofessionel indsats, gennemgå arbejdsgange ved nye it-redskaber og grundig analyse af de forskellige tilbud, Fredericia Kommune tilbyder ledige.

- Vi får nu en ny organisation med mere samarbejde på tværs, og det underbygger, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs i jobcentret og have færre sagsbehandlerskift, fortæller Peder Tind.

Offentliggørelse af analyser fra jobcentret fortsætter henover vinteren og foråret. Den næste analyse handler om virksomhedsservice. De offentliggjorte analyser kan læses på kommunens hjemmeside.

Ændringer på vej på jobcenteret: Politikere følger 23 anbefalinger fra analyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce