Analysen af jobcentret fortsætter: Adskillige delanalyser på vej i de kommende måneder

Peder Tind (V) er formand for social- og beskæftigelsesudvalget, der løbende modtager delanalyser fra undersøgelsen af Fredericia Kommunes jobcenter. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Analysen af jobcentret fortsætter: Adskillige delanalyser på vej i de kommende måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere, ledere og ansatte på rådhuset er blevet interviewet til endnu en delanalyse om jobcentret. Der er flere delanalyser på vej.

Fredericia: I april 2018 besluttede Fredericia Byråd at sætte 750.000 kroner af til en analyse af Fredericia Jobcenter. Arbejdet er nu godt i gang og forventes færdigt i løbet af foråret 2019. Det var i hvert fald indstillingen ved vedtagelsen, at arbejdet skulle være færdigt indenfor et år.

- Der kommer seks til otte delanalyser mere i løbet af vinteren og foråret - nok frem til omkring 1. maj, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Resultaterne af analysen er imødeset med spænding fra mange sider. Løbende er der kommet flere delanalyser, hvoraf flere konklusioner er sat i værk.

Senest kom analysen af det rehabiliterende team, som er et forum, der giver anbefalinger i sager for at sikre, at borgere med komplekse problemstillinger får en tværfaglig og helhedsorienteret indsats. I delanalysen blev seks borgere, 10 leder fra blandt andet jobcentret og familie- og omsorgsafdelingen sammen med 13 ansatte og borgervejledere interviewet.

Klarhed over tolkning

Delanalysen kom hovedsageligt med anbefalinger til ændringer internt, så borgerne får en bedre oplevelse af møder og sagsbehandling. Blandt andet blev det anbefalet at sikre en politisk retning. Det er der blevet lavet i mellemtiden i form af en beskæftigelsesplan.

Desuden blev der fra interviewene efterspurgt mere ensartede måder at møde borgerne på i afdelingerne, bedre og mere præcise referater fra møderne med borgerne i rehabiliteringsteamet og bedre klarhed over, hvordan lovgivning og ankesager skal tolkes.

En anden anbefaling er desuden, at borgerne får mere indflydelse på, hvordan deres udviklingsplan skal skrues sammen ud fra den tilgang, at udviklingsplanen så har større chance for succes.

Det blev desuden anbefalet, at borgernes sag til møderne maksimalt fylder 80-100 sider, så ventetiderne til borgermøderne kan reduceres.

Politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget diskuterede på sit seneste møde de i alt 14 anbefalinger, som man var enige om at nikke ja til med enkelte præciseringer.

Analysen af jobcentret fortsætter: Adskillige delanalyser på vej i de kommende måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce