Barnebarn om tiltalt i overgrebssag: - Han har været pervers og nærgående

En bedstefar sad og kyssede sit barnebarns nye kæreste på kinden, første gang han mødte hende. Sådan forklarede et vidne i en retssag ved Retten i Kolding, hvor en fredericiansk mand er tiltalt for seksuelle overgreb mod og blufærdighedskrænkelse af sine børnebørn. Ofrene er begge piger. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

Barnebarn om tiltalt i overgrebssag: - Han har været pervers og nærgående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ældre fredericiansk mand er tiltalt for flere forhold af blufærdighedskrænkelse og blodskam. Ifølge anklageskriftet er ofrene børnebørn, og overgrebene skulle være foregået mellem 2005-2018. Der falder dom i sagen i næste uge.

Fredericia/Kolding: Den 68-årige mand fra Fredericia, der er tiltalt for flere forhold af blodskam og blufærdighedskrænkelse i årene fra 2005-2018 mod et nu 13-årigt barnebarn samt et 25-årigt barnebarn, bliver husket og beskrevet som værende pervers, sjofel og nærgående.

Det kom frem på retssagens første dag, hvor flere børnebørn til manden var i vidneskranken. Herunder en mand, der de sidste seks til syv år ikke har haft kontakt til bedstefaren.

Han beskrev i retten, hvordan han som voksen er kommet meget lidt i bedstefarens hjem i det nordlige Fredericia.

- Vi er nok forskellige, og så vidste man aldrig, om han var fuld eller ædru. Når han var fuld, kunne han godt være aggressiv, forklarede barnebarnet, der er halvbror til det 25-årige offer i sagen.

Han nævnte samtidig, at der havde været 'episoder, hvor han ikke havde følt sig ordentligt behandlet'.

Gik over grænsen

Barnebarnet forklarede i retten, hvordan både hans og sin kærestes grænser var blevet overtrådt, da kæresten skulle præsenteres for bedstefaren første gang.

- Første gang, han mødte hende, sad han og kyssede hende på kinden.

Han beskrev endvidere i sin vidneforklaring, hvordan bedstefaren 'var som han var'. Han har været pervers i sin talemåde og samtidig nærgående, ifølge barnebarnet, men 'det var jo måden, de var vokset op på, så det havde de ikke tænkt videre over'.

Kæresten til det 25-årige barnebarn, som bedstefaren fra Fredericia er sigtet for at have blufærdighedskrænket fra 2005 til 2018, afgav også forklaring ved Retten i Kolding. Han beskrev i sin vidneforklaring den tiltalte som ofte værende lidt sjofel, og at den 68-årige ind i mellem også gik over grænsen.

Udover blufærdighedskrænkelse af et nu 25-årigt barnebarn er den 68-årige mand fra Fredericia tiltalt for at have haft andet seksuelt forhold end samleje med sit mindreårige barnebarn, der i dag er 13 år.

Der forventes at falde dom i sagen 26. marts.

Barnebarn om tiltalt i overgrebssag: - Han har været pervers og nærgående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce