Bliv sosu i en fart - politikerne sætter penge af til voksenelevløn

Flere kommuner oplever allerede nu, at der er mangel på faglærte i social- og sundhedsbranchen. Fredericia Kommune vil nu tilbyde folk voksenelevløn i stedet for SU i et pilotprojekt. Foto: Colourbox

Bliv sosu i en fart - politikerne sætter penge af til voksenelevløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Byråd har sat penge af til flere praktikpladser. Motiverede ansøgere kan gennemgå grundforløbet på social- og sundhedsuddannelsen på otte uger frem for 20 uger.

Fredericia: Fredericia Kommune vil gerne være på forkant med rekrutteringsudfordringerne på social- og sundhedsområdet. Det er allerede nu svært at skaffe social- og socialhedshjælpere og assistenter nok, så derfor søsætter politikerne et pilotprojekt for at skaffe flere faglærte i social- og sundhedsplejen.

Der er sat 300.000 kroner af til at give de studerende voksenelevløn i stedet for SU. Udfordringen er nemlig, at flere har vist interesse for at blive uddannet som social- og sundhedshjælper, men de har svært ved at få råd til at tage uddannelsen på en SU - især hvis de eksempelvis er enlige forsørgere.

For at komme i betragtning til at blive optaget på uddannelsen kræver det høj motivation. Grundforløbet til social- og sundhedsuddannelsen skal nemlig gennemføres på otte uger i stedet for de sædvanlige 20 uger.

- Vi vil optage 15 borgere på uddannelsen. Vores HR-afdeling vil være med til at kvalificere dem, for vi skal være sikre på, de kan gøre det på otte uger, fortæller Inger Nielsen (DF), der både sidder i social- og beskæftigelsesudvalget og uddannelsesudvalget.

Vi vil optage 15 borgere på uddannelsen. Vores HR-afdeling vil være med til at kvalificere dem, for vi skal være sikre på, de kan gøre det på otte uger.
Inger Nielsen (DF)

Projekt til budgetforhandlinger

Pilotprojektet bliver skruet sammen i samarbejde med Jobcenter Fredericia, UU Lillebælt og Social- og sundhedsskolen.

Ifølge Inger Nielsen er håbet, at både ledige og ufaglærte i job vil være interesserede i at søge ind på uddannelsen. Med grundforløbet på plads kan deltagerne søge praktikplads i branchen og derved uddanne sig til social- og sundhedshjælper og eventuelt senere til social- og sundhedsassistent.

- Kan vi rykke nogen fra at være ufaglært til faglært, er det rigtig godt. Jeg forventer mig rigtig meget af det. Der er allerede mangel på sosu'er, og om nogle år vil der være rigtig meget mangel. Man er sikret job. Det vil være en gevinst for alle, hvis vi kan nedbringe ledigheden og opkvalificere ufaglærte, siger Inger Nielsen.

Hvis pilotprojektet bliver en succes, forventer Inger Nielsen at tage projektet med til budgetforhandlingerne for 2020 og finde penge til flere voksenelevlønninger.

Bliv sosu i en fart - politikerne sætter penge af til voksenelevløn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce