Borgmester: En enormt stor dag for Fredericia

Forsvarsforliget sikrer Fredericia en plads på det forsvarspolitiske landkort, mener Jacob Bjerregaard (S). Foto: Michael Svenningsen

Borgmester: En enormt stor dag for Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er en enormt stor dag for Fredericia, siger borgmester Jacob Bjerregaard, efter at forsvarsforliget sender 140 ekstra jobs til fæstningsbyen.

Fredericia: Ryes Kaserne og Telegrafregimentet er også fremover en vigtig del af det danske forsvar.

Sådan ser en glad borgmester Jacob Bjerregaard (S) på det forsvarsforlig, der blev offentliggjort søndag. Blandt andet med 140 nye arbejdspladser i Fredericia, da dele af 1. Hovedkvartersbataljon rykkes til Fredericia, og desuden tilføres føringsstøttekapacitet til garnisonen.

- Det er svært at få armene ned lige nu. For det første er vi jo enormt glade for at få tilført 140 nye arbejdspladser inden for de kommende år. For det andet, og lige så vigtigt, er det her for alvor med til at fremtidssikre Ryes Kaserne og Telegrafregimentet i Fredericia, siger Jacob Bjerregaard.

Stærke it-folk

Borgmesteren peger på, at forsvaret er "en del af Fredericias DNA". Om udbygningen af føringsstøtteenheden siger han:

- Det er specialiserede folk med stærke it-kundskaber blandt andet. At man får det bygget yderligere op i Fredericia er enormt positivt.

- Det er ikke en selvfølge, at man er en central del af det forsvarspolitiske landkort. Vi får stadfæstet og styrket vores position markant med dette forlig, så det er en enormt stor dag for Fredericia, siger Jacob Bjerregaard.

Regiment er livsnerven

Dele af 1. Hovedkvartersbataljon flyttes fra Haderslev til Fredericia.

- Nu samler man en endnu større dele af Telegrafregimentet i Fredericia. Det giver jo nogle synergier. Det er det, jeg mener med, at man fremtidssikrer. Nu får man får samling på så stor en del af regimentet. Det regiment er jo livsnerven til hele forsvaret, siger Jacob Bjerregaard.

Hjemmeværnet er ikke en del af forliget, men borgmesteren håber på et hjemmeværnscenter i fæstningsbyen.

- Hjemmeværnsdelen arbejder vi videre med. Der er jo stærke kræfter i Hjemmeværnet, der gerne vil til Fredericia, og de er stadig meget velkomne, siger borgmesteren.

Militære chefer skal mødes med forsvarschefen mandag klokken 14.30 i Slagelse. Herefter orienteres medarbejderne hurtigst muligt.

Borgmester: En enormt stor dag for Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce