Borgmester snupper næstformandspost i TVIS

Jacob Bjerregaard (t.v.) har allerede lugtet lidt til TVIS-varmeforsyning, da han i sensommeren var ude at deltage i indvielsen af Skærbækværkets nye fliskedler sammen med kronprinsessen, TVIS-folk og borgmesterkolleger. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Borgmester snupper næstformandspost i TVIS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Bjerregaard (S) træder ind som næstformandspost i det tværkommunale varmetransmissionsselskab TVIS, mens formandsposten fastholdes af Vejle-politikeren Lars Schmidt. Begge poster er lønnede.

Fredericia: Borgmester Jacob Bjerregaard skal til at sætte sig ind i et nyt fagområde, når han i de kommende fire år skal være næstformand i det tværkommunale forsyningsselskab TVIS. Han udgør sammen med partikollegaen Steen Wrist Ørts og direktør for Boligkontoret Fredericia Finn Muus den fredericianske del af bestyrelsen. De to politikere er nye i bestyrelsen, hvor de har overtaget posterne efter Bente Ankersen og tidligere byrådsmedlem og næstformand Henning Due Lorentzen.

TVIS står foran en række udvidelser af nettet i den kommende tid. Bl.a. skal der leveres overskudsvarme til Fredericia Shippings kommende kornlager i Møllebugten. Desuden er der drøftelser om at levere overskudsvarme til flere fynske forbrugere.

Honorarer
TVIS leverer via lokale fjernvarmeselskaber varme til 83.000 boliger eller 183.000 borgere og er et af de største fjernvarmeselskaber i Danmark.Omsætningen er på godt en halv mia. kroner.

Bestyrelsen består af ni medlemmer.

Fra Fredericia Jacob Bjerregaard (næstfmd.), Finn Muus og Steen Wrist Ørts.

Fra Vejle Lars Schmidt (fmd.), Henning Lindved Jensen og Johnny Beck.

Fra Kolding Eea Haldan Vestergaard og Charlotte Uhrskov.

Fra Middelfart Steen Dahlstrøm.

Bestyrelsesformanden får 100.000 kr. og næstformanden 50.000 kr.

Bestyrelsesmedlemmerne modtager i dag diæter for deres indsats.

TVIS ønsker også at honorere bestyrelsesmedlemmerne med faste vederlag på 25.000 kr. årligt.

Statsforvaltningen har sagt nej.

Løn for indsatsen

Bestyrelsen konstituerede sig selv onsdag og mødes til første regulære bestyrelsesmøde den 8. februar. Desuden bliver de gamle og nye bestyrelsesmedlemmer klædt på til arbejdet ved et temamøde den 8. februar.

Bestyrelsesposterne i TVIS er blandt de poster, som er lønnede. Formanden får 100.000 kr. årligt, mens borgmesteren som næstformand får 50.000 kr. De menige medlemmer er honoreret med diæter.

TVIS har forsøgt at ændre praksis omkring bestyrelsesaflønningen. Man har vurderet, at arbejdsindsatsen burde udløse et fast vederlag på 25.000 kr. årligt, som det også sker i andre lignende varmeselskaber. Det blevet afvist.

Borgmester snupper næstformandspost i TVIS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce