Brandfolk arbejder stadig uden aftale - nu skal Arbejdsretten afgøre sagen

Brandfolkene i Fredericia har ikke nogen aftale for aflønning på plads. Det er uholdbart og derfor skal sagen nu i Arbejdsretten.Arkivfoto

Brandfolk arbejder stadig uden aftale - nu skal Arbejdsretten afgøre sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først til januar afgør Arbejdsretten den principielle sag mellem FOA og KL om, hvad det skal koste Trekantområdets Brandvæsen at have brandfolk på vagt når de har fri.

Fredericia: Siden februar har brandfolkene i Fredericia arbejdet uden en egentlig aftale for aflønning, når de står til rådighed for beredskabet. De bliver aflønnet som før ledelsen i TrekantBrand opsagde aftalen, men det er på lånt tid.

- Vi ved ikke, hvor sagen ender, for den kommer først for arbejdsretten til januar. Det er det seneste, vi har hørt, siger tillidsmand for brandfolkene på stationen i Fredericia, Erik Andersen.

Der har været en lokalaftale ved Fredericia Brandvæsen om, at mandskabet fik løn for at stå til rådighed et døgn efter de havde haft vagt. Den aftale har ledelelsen i TrekantBrand valgt at opsige som led i en besparelse.

Folkene har meddelt, at de gerne vil stå til rådighed, men ikke gratis.

- Det handler i bund og grund om, at vi skal finde ud af, hvad de 24 timer vi skal stå til rådighed skal koste, og det er en principiel sag, der kan have betydning for mange, siger Erik Andersen.

Det handler i bund og grund om hvad det skal koste, at vi står til rådighed 24 timer, når vi har fri.
Erik Andersen, tillidsmand for brandfolkene i Fredericia

Særlig aftale

Sagen er nu berammet til forberedende retsmøde 1. november, og derefter berammet til hovedforhandling om formalitetsspørgsmålet og den 11. januar i Arbejdsretten.

 Det er knap et år efter, at aftalen med brandfolkene i Fredericia blev sagt op.

Direktør for Trekantområdets Brandvæsen Lars Nordahl Lemvigh forholder sig afventende til sagen.

Ind i valgkampen

Forholdene for mandskabet og hele situationen omkring det nye fælles selskab er blevet løftet ind i valgkampen forud for kommunalvalget i november.

Venstres borgmesterkandidat, Peder Tind, har opfordret borgmesteren til at sikre, at der ikke sker yderligere besparelser i Fredericia.

Søren Larsen (S) er på linie.

Borgmesteren henviser indtil videre til sin partikollegas kommentarer på sagen, men mener at Venstre bør sikre, at partiets borgmestre i Vejle, Kolding, Billund og Vejen vil være med til at sikre et højt beredskabsniveau i Fredericia.

- Hvis jeg sad for bordenden havde jeg gjort det forlængst, men det er Jacob der er borgmester, så det må være hans ansvar, siger Peder Tind.

Brandfolk arbejder stadig uden aftale - nu skal Arbejdsretten afgøre sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce