Bulet asfalt var ikke i orden - nu skal det lægges om


Bulet asfalt var ikke i orden - nu skal det lægges om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NCC lægger til foråret for egen regning ny asfalt på 800 meter af Snoghøj Landevej. Jævnhedsmåling har vist, at det ikke er jævnt nok.

Erritsø: En strækning på 800 meter af Snoghøj Landevej skal have ny asfalt. Asfalten er så ujævn, at entreprenøren skal gøre arbejdet om. Det er Vejdirektoratet, der har udført en såkaldt jævnhedsmåling, som viser, at jævnhedskravene i forhold til kontrakten mellem Fredericia Kommune og entreprenøren NCC ikke er overholdt.

Udbedringen kommer til at ske for entreprenørens regning, men bilister på Snoghøj Landevej må afvente foråret, før vejen bliver udbedret.

- Vi har sammen vurderet, at en udbedring bedst kan ske i foråret, hvor vi er helt sikre på, at asfalten ikke sætter sig mere, oplyser vejingeniør Lasse Nørgaard fra Fredericia Kommune.

Inden arbejdet bliver sat i gang til foråret, bliver der udført en ny jævnhedsmåling, som skal vise, om der er flere strækninger, der ikke lever op til kravene om at være jævne.

Asfaltarbejdet blev udført før sommerferien og meldt klar i forbindelse med indvielsen af den nye supercykelsti, men ganske kort efter oplevede bilister, at Snoghøj Landevej var fyldt med ujævnheder, særligt fra Snaremosevej og ind imod byen.

Det bekræfter jævnhedstesten nu.

En teknisk forklaring
I retning mod Erritsø er der en 100 m strækning (i det hurtige spor), som ikke overholder jævnhedskravene.I retning mod centrum er der i alt 700 meter fordelt på tre del strækninger, som ikke overholder kravene i det langsomme spor.

Problematikken er, at de dybe bassinudskiftninger (10 cm dybe), som er lavet i 0,5 meters bredde, ikke har været mulige at komprimere tilstrækkeligt, og at de derfor sætter sig, når der bliver kørt på dem.

Årsagen til, at det er forskelligt i ind- og udadgående spor, er, at reparationer i udadgående spor blev lavet først, men asfalteret sidst, hvorfor de har fået mere trafik, inden slidlaget blev udlagt.

(kilde Fredericia Kommune)

Ny asfalt begge veje

I retning mod Erritsø er der en 100 m strækning i højre spor, som ikke overholder jævnhedskravene. I retning mod centrum er der i alt 700 meter fordelt på tre delstrækninger, som ikke overholder kravene i indersporet.

Det er dybereliggende reparationer, som er årsag til problemet. Det har ikke været muligt at komprimere asfalten tilstrækkeligt, og derfor er der opstået ujævnheder, da trafikken begyndte at rulle.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor dyrt det er at omlægge asfalten.

- Vi har betalt en gang, og det er ikke os, der skal betale, så det interesserer vi os ikke for. Arbejdet kommer til at tage to-tre dage og bliver som sidst udført om natten, oplyser Lasse Nørgaard.

Da der skulle udlægges asfalt, oplevede man i Erritsø at blive lukket inde, fordi det var nødvendigt helt at spærre adgangen til Snoghøj Landevej.

(opdateret kl. 15.20 med oplysning om arbejdets længde)

Bulet asfalt var ikke i orden - nu skal det lægges om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce