Byråd droppede omstridt byggeplan: Vi kunne have undgået denne sag

En såkaldt "forhøring" om et muligt byggeri foran en række huse på Argentinervej skabte protester. Planerne om at bygge på markerne foran husene er nu droppet. Foto: Peter Leth-Larsen

Byråd droppede omstridt byggeplan: Vi kunne have undgået denne sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange nej. Det blev resultatet, da både udvalg og byrådet mandag diskuterede muligheden for en ny udstykning syd for Argentinervej i Sønderskov. Til gengæld går man videre med planerne vest for Argentinervej.

Fredericia: Nej og nej, lød svaret fra politikerne.

Emnet var planerne om at udstykke grunde foran villaer i første række på Argentinervej i Sønderskov. Sagen var oppe i by- og planudvalget mandag eftermiddag, og få timer senere var svaret det samme i byrådet.

Det skete efter kraftige protester fra beboere på Argentinervej mod byggeri i "delområde 2" syd for Argentinervej. Til gengæld nikkede politikerne ja til at udvikle videre på "delområde 1", som ligger vest for Argentinervej i det attraktivt beliggende område ved Lillebælt.

- Der er flere årsager til det. Nogle har købt et hus i forventning om, at de lå i række 1. Så kommer vi og vil sælge en ny række 1. Jeg har forståelse for, at de ikke er tilfredse med det, lød det blandt andet fra Steen Wrist Ørts (S), formand for by- og planudvalget.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) overlod i denne sag roret til viceborgmester Susanne Eilersen (DF). Byens førstemand erklærede sig inhabil, da han selv bor i området.

Der var fuld enighed om beslutningen. Også hos Venstre, hvor Kenny Bruun Olsen dog kaldte det en dum sag:

- Vi har på den ene side nogle boligejere. Vi har en, der gerne vil sælge os grunde, og vi har brug for grunde i Fredericia, fordi folk vil bygge. Vi kunne have undgået denne sag, og vi tager den på os. Havde vi været bedre til at formidle, havde vi ikke stået i denne situation. De her mennesker har en fantastisk udsigt ud over marker, som ikke er deres egne. Vi burde nok have sagt: I kommer til at ligge midt i et boligområde med udsigt til hæk og røde tegltag. Og hvis I kigger op, er det stjerneklart engang imellem.

- Men de blev lovet noget andet, og det er vi nødt til at holde, lød det fra Venstre-manden.

Sagen kort
16. maj sendte Fredericia Kommune en forhøring ud om ideer og forslag til en kommunetillæg 10 - Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort i Sønderskovområdet.

Frem til 2. juni kom der i alt 11 reaktioner på forslaget, som sigter imod at udvikle området mellem Sønderskovvej og Røjborgvej og Kolding Landevej til boliger.

Der er tale om to del-områder. Det ene er placeret, så det ligger ud for det kun lige udbyggede villakvarter på Argentinervej. Nybyggerne på de nederste grunde købte efter at have spurgt ind til, om de var sikret fri udsigt til skov og natur fremadrettet.

De fik bl.a. at vide, at man fra kommunens side ikke kendte til planer om udbygning, men at man ikke kunne garantere for, om der ville opstå lovændringer, som kunne gøre det muligt.

Da nybyggerne blev bekendt med forslaget 16. maj, hyrede de bl.a. en advokat til at skrive en protest om byggeri syd for deres grunde til kommunen. De gjorde samtidigt klart, at udbygningen vest for den eksisterende bebyggelse ikke var et problem.
Grafikken viser de boligområder, som politikerne diskuterede mandag aften.
Grafikken viser de boligområder, som politikerne diskuterede mandag aften.

Hvem tager hensyn til grundejeren?

Christian Jørgensen (V) kom - "for egen regning" - med en bemærkning om tømrervirksomheden R.A. Ussing & Søn, som ligger på Sønderskovvej i området. Virksomheden forelagde udstykningsplanen for det omstridte areal for kommunen, som nu er blevet afvist.

- De fleste sager har flere sider og flere parter. Der er én part, der ikke er taget særligt meget hensyn til, og det er den hæderkronede lokale virksomhed, som oplever en værdiforringelse af denne beslutning, sagde han.

Den betragtning var Steen Wrist Ørts dog ikke enig i.

- Man kan ikke tale om en værdiforringelse. Det er mere, hvis det var gået den anden vej. Så ville der være tale om en værdiforøgelse, sagde Steen Wrist Ørts.

Dermed blev det besluttet, at der kun skal udvikles videre på "delområde 2" ved Sønderskov, og sagen er nu sendt i offentlig høring sammen med en miljørapport, som er udarbejder.

Byråd droppede omstridt byggeplan: Vi kunne have undgået denne sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce