DR stiller ind på, hvordan kulturkroner fordeles?

Over 110.000 publikummer har indtil videre sikret sig billet til Fredericia Teaters seneste musicalsucces Seebach. Om et halvt år er der verdenspremiere på Prince of Egypt, som har solgt 10.000 billetter i forsalg. Torsdag sætter DR-programmet Langt fra Borgen fokus på tilskud til kulturen på Fredericia Teater. Arkivfoto: Søren Malmose/Fredericia Teater

DR stiller ind på, hvordan kulturkroner fordeles?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia: 16. november lægger Fredericia Teater rammer til debataften om kulturkroner og støtte til sport. Det er DR-programmet Langt fra Borgen, der i forbindelse med den kommunale valgkamp er rykket til Fredericia Teater og indtager scenen.

Der bliver debat med kommunalpolitikere, og det er muligt at blive publikum til arrangementet ved at klikke sig ind på Fredericia Teaters hjemmeside. Det er gratis at være med som tilskuer.

Forud har DR været rundt i Fredericia og spurgt ind til stemningen for Fredericia Kommunes støtte til kultur i almindelighed og Fredericia Teater i særdeleshed.

Ved aflæggelse af halvårsregnskabet for Fredericia Teater stod teatret til en omsætning i 2017 på 54 mio. kr. Der er variable omkostninger på godt 20 mio. kr. og omkostninger til ansatte, markedsføring, husleje, m. m på omkring 43 mio. kr. Teatret modtager kommunalt tilskud på 13 mio. kr., hvilket ventes at bringe årsresultatet i plus.

Fredericia Kommune giver i følge økonomi- og indenrigsministeret omkring 950 kr. i tilskud til kultur pr. indbygger i 2017. Dermed er Fredericia den by i landet, der bruger flest penge på kultur. Det dobbelte af landsgennemsnittet.

Kommunens tilskud til idræt og fritid er på godt 650 kr. pr. indbygger, hvilket er det laveste i sammenligning med Vejle, Kolding og Middelfart og 400 kr. under landsgennemsnittet.

DR stiller ind på, hvordan kulturkroner fordeles?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce