DSB hegner tog inde mod hærværk og graffiti

Der er sat kraftigt hegn op omkring et stort område på det tidligere godsbaneterræn på Holstensvej. Her skal togsæt stå beskyttet for hærværk. Foto: Nana Hanghøj

DSB hegner tog inde mod hærværk og graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB har sat hegn op omkring et stort sporareal ved Holstensvej, hvor tog ude af drift og bl.a. de udfasede IC-2-tog, skal kunne stå beskyttet for hærværk.

Fredericia: Et stort trådhegn er indenfor de seneste uger skudt op omkring det gamle godsbaneareal ved Holstensvej. Der er fældet træer omkring området, og DSB oplyser, at det er planen at samle tog ude af drift på arealet. Hegnet skal sikre togvognene mod hærværk.

Området ligger umiddelbart bag ved Ungdommens Hus.

I dag står der togsæt i venteposition ved Egumvej, men de kan fremover stilles indenfor hegn på Holstensvej. Der vil bl.a. være tale om de IC2-tog, som afventer salg. DSB besluttede i 2016 at trække alle 23 IC-2 togsæt ud af drift, og lige nu holder en del af dem ved togværkstedet på Egumvej. De kan nu rulles til Holstensvej.

 

 

Graffiti for millioner

I årsrapporten for DSB fremgår, at selskabet samlet set brugte mere end 15 mio. kr. på at fjerne graffiti på tog.

Graffitien gik ud over i alt 2.996 togsæt - 1.982 S-tog og 1.014 fjern- og regionaltog. De blev alle renset for graffiti, og hvis man indregner en værdi for den tid, togene er ude af drift for at blive renset, så var omkostningerne for graffitibekæmpelse på DSB's tog samlet set 44 mio. kr. i 2016.

Tallene viser, at det især er S-tog, der udsættes for graffiti. Omfanget af afrensede kvadratmeter på S-tog steg med 40 procent i forhold til 2015.

På Sjælland har DSB haft vagter på S-togs-depoterne i 2016 og arbejder videre med andre forebyggende tiltag. Om den aktuelle indhegning er led i den strategi, har det ikke været muligt at få oplyst fra DSB.

 

DSB hegner tog inde mod hærværk og graffiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce