DSB vil udvide værkstedet - og det gav udvalg grønt lys til

DSB-værkstedet på Egumvej skal udvides. Det har by- og planudvalget sagt ja til. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

DSB vil udvide værkstedet - og det gav udvalg grønt lys til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lokalplan, der gør det muligt for DSB at udvide dets værksted på Egumvej, er et skridt nærmere en realisering. By- og planudvalget vendte tommelfingeren opad.

Fredericia: DSB-værkstedet på Egumvej i Fredericia bliver i fremtiden sandsynligvis forlænget med op til 60 meter. Det er hvert fald det ønske, der har dannet baggrund for et lokalplansforslag for området.

For nylig skulle Fredericia Byråds by- og planudvalg tage stilling til den endelige vedtagelse af lokalplanen, der kunne betyde en realisering af værkstedsplanerne.

- Det er glædeligt, at DSB overhovedet vil have udvidet deres engagement i Fredericia. Det cementerer jo, at vi er et jernbaneknudepunkt, og at toge naturligt hører til i Fredericia, siger Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget.

Vi synes, det er et fornuftigt ønske, og vi vil gerne understøtte, at DSB fortsat ønsker at drive værksted i Fredericia.
Steen Wrist Ørts (S), by- og planudvalgsformand

En lang vaskehal

Udvidelsen af værkstedet skal ifølge dagsordenen ske for at skabe plads til de nye el-togsæt, så de fremover kan servicere og vedligeholde el-tog i stedet for dieseltog. Det fremgår, at 'DSB forventer, at den samlede værkstedsudvidelse bliver mellem 2000 og 2200 kvadratmeter'

Derudover vil DSB etablere en lang, lukket vaskehal ved siden af værkstedsbygningen mod de i dag to åbne. Vaskehallen forventes at blive mellem 800 og 1000 kvadratmeter stor.

- Fremtidens tog bliver større og kræver også større faciliteter. Vi synes, det er et fornuftigt ønske, og vi vil gerne understøtte, at DSB fortsat ønsker at drive værksted i Fredericia. Det er jo også en arbejdsplads for nogle mennesker.

Tre indsigelser

Med den nye lokalplan, som by- og planudvalget gav grønt lys til, bliver Egumvej 55A, hvor DSB-værkstedet har adresse, overført fra landzone til byzone.

Lokalplansforslaget har været i høring, hvor der i alt kom tre indsigelser - blandt andet fra to borgere, der bor nord for baneterrænet. Deres indsigelse gik på bekymring for øgede støjgener. Indsigelsen har dog ikke givet anledning til, at forvaltningen har ændret lokalplanen.

I slutningen af april skal lokalplanen så stå sin endelige prøve, når byrådet mødes. Stemmes lokalplanen endeligt igennem der, er det op til DSB, hvornår værkstedet på Egumvej 55A skal udvides.

DSB vil udvide værkstedet - og det gav udvalg grønt lys til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce