Dagens ret: Tørre tæsk - sådan var det på børnehjemmet

Det så godt ud udefra, men forholdene var dybt kritisable indenfor på børnehjemmet Erritsøhus, fortæller Vibeke Nielsen, der som toårig blev anbragt på stedet. Arkivfoto

Dagens ret: Tørre tæsk - sådan var det på børnehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vibeke Nielsen blev engang slået i bagdelen så længe og mange gange, at hun ikke kunne sidde ned i flere dage

Fredericia: Hvis man ikke kunne sin tabel eller et af forstanderens regnestykker, var der lussinger fra morgenen af.

Hvis man, ifølge forstanderen, ikke sad pænt under spisningen, fik man servietter i armhulerne, og hvis man tabte dem, gik forstanderen fuldstændig amok.

Sådan var hverdagen på børnehjemmet Erritsøhus under forstanderen Holst, der stod i spidsen for stedet i en årrække midt 

Det fortæller nu Vibeke Nielsen, der var et af de børn, der oplevede de voldeligeo vergreb, der skete. Og hun fik selv sin del, fortæller hun i den relaterede artikel (betalt indhold for abonnenter, køb adgang for 49 kr. pr. måned).

Blandt andet da hun sammen med hjerteveninden Erna snuppede to cykler. De vidste godt, at de små piger ikke måtte cykle, men de ville bare så gerne lære det.

Kort efter var forstanderen så udmattet, efter han havde tæsket løs på Vibeke Nielsen med en pind, at han ikke havde kræfter til at give Erna samme tur.

Klø til forstanderen

Vibeke Nielsen oplevede engang en dreng holde fast i både bord og stol, da han skulle have tæsk af forstanderen, men det holdt ikke sidstnævnte tilbage.

Drengen fik sine klø, mens bord og stol røg rundt i lokalet.

- Engang mødte jeg nogle drenge fra drengehjemmet Dybbøl, og de havde fået Holst som forstander, efter han blev tvunget til at rejse fra Erritsøhus. Her fortsatte han med sin psykopatiske adfærd, men drengene, der var 15-16 år, fortalte også, at de en aften fik nok. Så de tog pinden fra Holst og tæskede ham i stedet, fortælle Vibeke Nielsen med fryd i stemmen.

I hendes papirer står der ingenting om, at hun engang blev misbrugt af ældre drenge på Erritsøhus. Og det, der trods alt står i papirerne, er pure opspind. Blandt andet at hun skulle være ordblind.

- Det var og er jeg ikke, og senere tog jeg da også en 10. klasse med topkarakterer, fortæller Vibeke Nielsen i den relaterede artikel.

 

Dagens ret: Tørre tæsk - sådan var det på børnehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce