Datacenter kræver ekstra vandrensning


Datacenter kræver ekstra vandrensning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et 1000 kvm stort vandrensningsanlæg skal opføres i forbindelse med centralrenseanlægget på Røde Banke, viser afgørelse om vvm.

Fredericia: Der skal opføres et 1000 kvadratmeter stort vandrensningsanlæg på Røde Banke i forbindelse med Googles store datacenter-anlæg i Prinsessens Kvarter.

Vandrensningsanlægget etableres i tilknytning til centralrenseanlægget.

Det tekniske vandrensningsanlæg vil blive placeret på Røde Banke fem kilometer fra datacentret og der vil desuden blive etableret en tilstødende underjordisk pumpestation. Processen skal være med til at formindske datacentrets forbrug af drikkevand, som leveres af Trefor Vand.

Kølevand er en væsentlig faktor i et megadatacenter som det, der er på tegnebrættet i Taulov. Serverne udvikler en masse varme, og derfor forudsætter driften konstant nedkøling.

Nedkøling sker ved hjælp af vandkøling via køletårne.

Teknikken er, at når vandet har været brugt til køling af serverne i datacentrene, vil det blive returneret i en mere koncentreret form til Røde Banke. Her vil der i vandrensningsanlægget blive udskilt urenheder i det tekniske vand, før vandet pumpes videre til køletårne på grunden.

Restprodukterne fra renseprocessen vil indgå i centralrenseanlæggets produktion.

Der vil blive benyttet teknisk vand fra Fredericia Spildevand som supplement til processen, da der mistes vand ved fordampningskølingen.

Vand til nedkølingsprocessen vil blive generet i det centrale vandkøleanlæg, som placeres i bygningen med de mekaniske installationer. Vandkøleanlægget vil blive forsynet med drikkevand fra Trefor Vand, for at garantere, at den korrekte temperatur bliver opretholdt på alle tidspunkter.

Når først anlægget kan levere teknisk vand, vil drikkevandsforsyningen kun blive brugt til generel brug i administrationsbygningen, men vil dog stadig være forbundet som en back-up-løsning til køling.
Bemærkning i svar fra ansøger til Fredericia Kommune

Datacenter kræver ekstra vandrensning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce