De første HHX-studenter sprang ud: Nu skal vi fyre den max af

19-årige Andreas Poulsen (tv.) og 19-årige Daniel Nicolai Kristensen blev årets første HHX-studenter på IBC Fredericia Middelfart. I den anledning overrakte rektor, Jakob Lund, en buket til dem hver og ønskede dem tillykke med huen. Dog ventede familie og venner i andre lokaler med huerne klar. Foto: Kathrine Jensen

De første HHX-studenter sprang ud: Nu skal vi fyre den max af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag morgen fik de første HHX-studenter fra IBC Fredercia Middelfart deres længe ventede blå studenterhue på hovedet, og følelsesregisteret talte både glæde, forvirring og nervøsitet.

Fredericia: På papiret skulle både 19-årige Andreas Poulsen og 19-årige Daniel Nicolai Kristensen, begge HHX-elever fra 3.E på IBC Fredericia Middelfart, have deres studenterhue på hovedet klokken ni mandag morgen.

De to skulle, som de første på den handelsorienterede linje, op til den afsluttende eksamen, men det blev Andreas Poulsen, der officielt blev den første student på stedet.

- Uha. Jeg fik syv, men det er helt fint. Jeg er tilfreds, lød det fra en lettet Andreas Poulsen.

Daniel Nicolai Kristensen måtte vente tålmodigt på, at det blev hans tur. Rødme i kinderne og trippende fødder afslørede hurtigt, at nervøsiteten sad udenpå tøjet. Da den 19-årige fra Strib kom retur, var det med et stort smil:

- Jeg fik fire, og det er jeg tilfreds med. Det er en gennemsnitlig karakter, og det var ikke mit stærkeste fag, jeg kom op i. Jeg får min hue på, og det er det vigtigste.

- Vi skal ud og have nogle øl og bare fyre den max af.
Andreas Poulsen og Daniel Nicolai Kristensen, årets første HHX-studenter på IBC.
De første studenter
Hvis alt går vel, kan 147 elever gå fra IBC i løbet af ugen som HHX-studenter.De 147 fordeler sig på seks klasser.

Translokationen finder sted fredag den 29. juni klokken 10.

Studenterhuen fra HHX har kongeblåt bånd.

Frederikke Flindt Jessen og Mathias Lindhardt Wirenfeldt blev desuden de to første EUX-studenter omkring klokken 9.30 mandag.

Frie mænd

Begge unge mænd var til eksamen i DIO (Det Internationale Område), som er et tværfagligt fag. Tilbage i marts skulle de aflevere den synopsis i engelsk/samtidshistorie, som de mandag morgen var oppe at forsvare.

Bag sig havde de to nyudklækkede studenter - foruden denne - fem afsluttede eksamener. Tiden op til den afsluttende havde for dem begge været fyldt med mange følelser.

- Nu er det overstået, men der har været mange følelser den sidste tid. Man har både været lidt trist over, at man nu var færdig, men det havde man samtidig også optur over, sagde en tydelig lettet Daniel Nicolai Kristensen og fortsatte.

- Nu er vi frie mænd.

Udsigt: Sabbatår

Og tiden efter handelsgymnasiet skal ikke som det første bruges på at læse videre.

- Jeg skal have et sabbatår, ud og have et fuldtidsarbejde og tjene nogle penge. Jeg vil gerne ud og mærke arbejdslivet lidt, før jeg beslutter mig for, hvad der skal ske i fremtiden, fortalte Andreas Poulsen fra Harndrup på Fyn.

For Daniel Nicolai Kristensens vedkommende skal det kommende år bruges på dels at rejse og dels at se en masse fodboldkampe. For dem begge er den forestående studenterkørsel dog et højdepunkt.

- Vi skal ud og have nogle øl og bare fyre den max af, var IBC's første HHX-studenter enige om.

De første HHX-studenter sprang ud: Nu skal vi fyre den max af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce